Τρίτη 11/5/2021

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου αρχίζει η καταβολή των συντάξεων Νοεμβρίου

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 θα αρχίσουν οι πληρωμές των κύριων συντάξεων Νοεμβρίου. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα καταβληθούν και οι επικουρικές, οι οποίες με τη «βούλα» του ΣτΕ θα συνεχίσουν για χρονικό διάστημα μέχρι και έξι μηνών να καταβάλλονται λάθος!

Συγκεκριμένα, στις 25 του μήνα θα πιστωθούν τα βοηθήματα ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΠΕΚΑ και οι κύριες συντάξεις των τ. ΟΑΕΕ, τ. ΟΓΑ και τ. ΕΤΑΑ.

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου θα πιστωθούν οι κύριες συντάξεις από το τ. ΙΚΑ, το Δημόσιο, το ΝΑΤ και τα υπόλοιπα ταμεία του ΕΦΚΑ. Την ίδια ημέρα θα καταβληθούν οι προσωρινές συντάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι επικουρικές από το ΕΤΕΑΕΠ. Αν και το ΣτΕ, με τις πρόσφατες αποφάσεις του, έκρινε ότι επανυπολογίστηκαν λανθασμένα στα μέσα του 2016, οι εν λόγω συντάξεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται ως έχουν έως και ένα εξάμηνο ακόμη. Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε αυτό το χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση για να φέρει ένα νέο νομοθέτημα προς ψήφιση στη Βουλή.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ