Πρόκληση: Η κυβέρνηση «χρυσώνει» τα golden boys των ΔΕΚΟ με αύξηση αποδοχών έως 3.000€ το μήνα!

Must Read

Δωράκι στα golden boys των μεγάλων ΔΕΚΟ κάνει η κυβέρνηση, αυξάνοντας τις αποδοχές των υψηλόβαθμων στελεχών σε μια σειρά από εταιρίες, όπως τα ΕΛ.ΤΑ., ο ΟΑΣΑ, η ΔΕΗ και η ΣΤΑΣΥ. Συγκεκριμένα, εξαιρούνται οι ΔΕΚΟ που έχουν έσοδα πάνω από 100.000.000 ευρώ ή που απασχολούν πάνω από 3.000 εργαζομένους από τη διάταξη που θέτει ως ανώτατο όριο για τους μισθούς των στελεχών τους τις αποδοχές ενός γενικού γραμματέα υπουργείου.

Αυτό σημαίνει στην πράξη ότι οι μικτές αποδοχές τους θα μπορούν να φθάνουν πλέον τις 7.500 ευρώ, αντί των 4.600 ευρώ που ισχύει σήμερα.

Η διάταξη εντάχθηκε στο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή, με σύσσωμη την αντιπολίτευση να ασκεί σφοδρή κριτική στον Άδωνι Γεωργιάδη, τον ίδιο να υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο προσθέτει κάθε χρόνο στην οικονομία 0,5% του ΑΕΠ και στη συνέχεια να αποχωρεί εσπευσμένα για την… Κίνα, προτού καλά καλά ολοκληρωθεί η συζήτηση!

Με την αντιπολίτευση απέναντι, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι, με την εφαρμογή του νέου νόμου, «ο κόσμος θα βρει δουλειά» και «οι επιχειρήσεις θα βγάλουν κέρδη», απορρίπτοντας ταυτοχρόνως τα περί εξυπηρετήσεων φίλων και γνωστών, κριτική που ασκήθηκε κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους βουλευτές του ότι «αν θέλετε να προκόψετε, πρέπει να σοβαρευτείτε» και πως έχουν γίνει «ρεζίλι των σκυλιών».

Καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων

Στον αντίποδα, ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων, «σπατάλη», «ασυδοσία», αλλά και «δωράκια» σε κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούνται φιλικά επιχειρηματικά συμφέροντα της κυβέρνησης. Το νομοσχέδιο καταψηφίζει και το ΚΙΝ.ΑΛ., που επεσήμανε ότι «απαράγραπτος όρος είναι η ανάπτυξη να αφορά όλους», διαπιστώνοντας εμμονή στην απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και έλλειψη σεβασμού στο περιβάλλον. Φουλ επίθεση εξαπέλυσε και το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι «η Ν.Δ. θέλει να τσακίσει τους εργαζομένους», ενώ επιφυλάξεις διατύπωσε η Ελληνική Λύση, που επεσήμανε την απουσία ευνοϊκών προβλέψεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως για τους στρατηγικούς επενδυτές.

Όσο για το ΜέΡΑ25, μίλησε για αποσάθρωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αλλά και για προώθηση του ηλεκτρονικού τζόγου ως αναπτυξιακού μέτρου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This