Ο προϋπολογισμός «ταξιδεύει» προς τους δανειστές και η κυβέρνηση περιμένει…

Must Read

Με προβλέψεις μεγάλης αβεβαιότητας (με ρυθμό ανάπτυξης 2,8% και αυξημένα έσοδα) καθώς και με δύο πρόσθετα φορολογικά μέτρα, προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό την ύστατη ώρα, η κυβέρνηση «ταχυδρομεί» αύριο τον Προϋπολογισμό του 2020 στις Βρυξέλλες, χωρίς να είναι σίγουρο ότι θα αποσπάσει την έγκριση των δανειστών.

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο έχει αποφασίσει τα εξής:

  • Να επεκταθεί η οριζόντια υποχρέωση συγκέντρωσης ηλεκτρονικών αποδείξεων για το 30% του εισοδήματος, μετά τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, και στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίοι με βάση τη φορολογική νομοθεσία δεν είχαν αφορολόγητο και πλήρωναν φόρο από το πρώτο ευρώ.

Ήταν ήδη γνωστό ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες είχαν τη «φορολογική πολυτέλεια» να μετριάζουν τη φορολογική επιβάρυνση, προσαρμόζοντας ανάλογα τα όρια δαπανών. Τώρα, όμως, 610.784 αυτοαπασχολούμενοι θα πρέπει να διαθέτουν το 30% του εισοδήματός τους μέσω «πλαστικών» πληρωμών. Πρόκειται για έντεχνη μείωση του αφορολογήτου, καθώς έως σήμερα για τη διαφορά ανάμεσα στις απαιτούμενες ηλεκτρονικές πληρωμές και αυτές που γίνονται πραγματικά επιβαλλόταν πρόσθετος φόρος 22%, «πριονίζοντας» μέρος του αφορολογήτου.

  • Με συνοπτικές διαδικασίες η κυβέρνηση αποφάσισε, επίσης, έχοντας την έγκριση των δανειστών, να ψηφιστεί νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αγορά των τυχερών παιγνίων. Οι καινούργιες ρυθμίσεις προβλέπουν δύο νέες άδειες διαδικτυακών τυχερών παιγνίων, με διάρκεια ισχύος εφτά ετών (3.000.000 ευρώ για το διαδικτυακό στοίχημα και 2.000.000 ευρώ για τα υπόλοιπα παίγνια, όπως καζίνο, πόκερ, «φρουτάκια», κουλοχέρηδες κ.ά.).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This