Τρίτη 15/6/2021

Έρευνα ΕΒΕΑ: Οκτώ στους 10 Έλληνες ζητούν αύξηση του κατώτατου μισθού

Σημαντική βελτίωση του κλίματος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καταγράφεται στη δεύτερη κατά σειρά έρευνα του ΕΒΕΑ. Οι θετικές και αισιόδοξες απαντήσεις καταλαμβάνουν πλέον την πρώτη θέση, ξεπερνώντας τις αρνητικές και απαισιόδοξες – και στους τέσσερις οικονομικούς δείκτες.

Οι περισσότεροι συμμετέχοντες εκφράζουν αισιοδοξία τόσο για την ελληνική οικονομία (55%) όσο και για την προσωπική τους οικονομική κατάσταση (58%), ενώ αξιολογούν θετικά τη σημερινή κυβέρνηση τόσο στην προσέλκυση επενδύσεων (54%) όσο και στα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής (53%).

Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιεί η εταιρία Pulse RC στην Αττική, το 64% εκτιμά πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση οι πρώτες ενέργειες για τη μείωση του παραεμπορίου και της παραβατικότητας. Μοιρασμένες είναι οι απόψεις για τη ΔΕΗ, με το 41% να πιστεύει ότι τα μέτρα για τη διάσωση της επιχείρησης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και το 39% προς τη λανθασμένη.

Το 83% απαντά πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα πρέπει να είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, ενώ το 61% κρίνει πως οι μειώσεις των φορολογικών συντελεστών κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ