Έχεις μήνυμα από την ΑΑΔΕ: Λήγει η προθεσμία – Ποιους αφορά η ειδοποίηση για το Κτηματολόγιο

Must Read

Ραβασάκια σε περισσότερους από 2.000.000 πολίτες άρχισαν να στέλνουν χθες ΑΑΔΕ και Ελληνικό Κτηματολόγιο. Ηλεκτρονικό μήνυμα θα λάβουν όλοι οι πολίτες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία στις περιοχές όπου εκπνέει στις 31 Οκτωβρίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο.

Η συνεργασία των δύο φορέων έχει διττή σημασία. Από τη μία το Κτηματολόγιο έχει στα χέρια του τα στοιχεία της ΑΑΔΕ και θα μπορέσει μετά το πέρας της προθεσμίας να εντοπίσει όσους πολίτες δεν δήλωσαν στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία που έχουν καταγεγραμμένη στο Ε9.

Από την άλλη η Εφορία θα έχει στα χέρια της ένα ισχυρό χαρτί για να διασταυρώσει αν κάποιος δήλωσε ακίνητη περιουσία στο Κτηματολόγιο, την οποία όμως απέκρυβε από το Ε9, και να διεκδικήσει στη συνέχεια αναδρομικά φόρους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» από χθες το πρωί, λοιπόν και ως την Παρασκευή θα αποστέλλονται καθημερινά 500.000 ηλεκτρονικά μηνύματα. Με το e-mail που έχει ως αποστολέα την ΑΑΔΕ και το Ελληνικό Κτηματολόγιο καλούνται όσοι πολίτες είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες περιφερειακές ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει στις 31 Οκτωβρίου να δηλώσουν την ιδιοκτησία τους πριν από τη λήξη της προθεσμίας.

Συγκεκριμένα, έλαβαν ή πρόκειται να λάβουν στις επόμενες ημέρες ηλεκτρονική ειδοποίηση οι κάτοχοι ιδιοκτησίας σε μια ή περισσότερες από τις εξής Περιφερειακές Ενότητες: Δράμας, Ξάνθης, Καβάλας, Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Ηρακλείου, Μαγνησίας και Δυτικής Αττικής.

Τόσο η διοίκηση του Κτηματολογίου όσο και η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση, με τους πολίτες να έχουν στη διάθεσή τους 15 μέρες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This