ΚΑΙ «ψίχουλα» τα αναδρομικά ΚΑΙ ζήσε… Μάη μου

Must Read

Αναδρομικά μόνο από τις 4 Οκτωβρίου 2019 και μετά δικαιούνται οι συνταξιούχοι με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ για τον νόμο Κατρούγκαλου, σύμφωνα με τις δηλώσεις στις οποίες προέβη χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας,  επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «κυριακάτικης δημοκρατίας» (13 Οκτωβρίου 2019).

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε ότι για τις όποιες επιστροφές στους «απόμαχους» της εργασίας απαιτείται χρόνος και σίγουρα, όποια εξέλιξη κι αν υπάρξει, θα είναι από το 2020 και μετά.

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι το ζήτημα της επιστροφής των αναδρομικών εξετάζεται, διότι η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη πάρει τις πλήρεις αποφάσεις του ΣτΕ (έχουν δοθεί μόνο οι περιλήψεις). Όσον αφορά τα αναδρομικά, πρόσθεσε: «Από την περίληψη έχουμε δει ότι αφορά την περίοδο από τις 4 Οκτωβρίου του 2019 και μετά. Άρα, οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση δική μας θα καλύπτει και αυτό το χρονικό διάστημα, όποτε κι αν έρθει και όποτε κι αν καταβληθούν τα χρήματα».

Στο ίδιο πνεύμα, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε χθες ότι «εκκρεμεί να καθαρογραφούν οι πλήρεις αποφάσεις του ΣτΕ, ενώ παράλληλα αναμένονται οι αποφάσεις επί των αναιρέσεων, τις οποίες έχει ασκήσει ο ΕΦΚΑ στις πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους για τα αναδρομικά της περιόδου Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016».

Με βάση τις πλήρεις αποφάσεις του ΣτΕ, πρόσθεσε, θα πρέπει πρώτα να γίνουν αναλογιστικές μελέτες, στη συνέχεια οι σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις και μετά να αρχίσει η καταβολή των αναδρομικών. Συνεπώς, εξελίξεις θα υπάρξουν από το 2020 και μετά. Σε κάθε περίπτωση, όπως διευκρίνισε, «μπορεί να αξιοποιηθεί το αποθεματικό του Προϋπολογισμού, ύψους 1 δισ. ευρώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This