Έχω και κότερο (που αγόρασα 200€ από τον ΟΔΔΥ), πάμε μια βόλτα;

Must Read

Ο πλειοδότης της μεγάλης δημοπρασίας πλωτών μέσων και super yachts, που θα πραγματοποιήσει σε λίγες μέρες η Διεύθυνση Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΔΔΔΥ) στις εγκαταστάσεις της στη Μαγουλέζα στα Άνω Λιόσια, μπορεί να αποκτήσει σκάφος με μόλις… 200 ευρώ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso» τα σκάφη που έχουν δεσμευτεί από τελωνεία, ΔΟΥ και άλλες Αρχές σε διάφορες περιοχές της χώρας θα βγουν σε δημοπρασία στις 24 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε ο πρώην ΟΔΔΥ, και φυσικά την προσοχή έχουν τραβήξει πολυτελή κότερα και πανάκριβα ιστιοφόρα, τα οποία θα εκποιηθούν με τιμές εκκίνησης που υπολείπονται κατά πολλές χιλιάδες ευρώ από την πραγματική αξία τους.

Η δημοπρασία στη Μαγουλέζα θα γίνει ταυτόχρονα με τηλεσύνδεση των τελωνείων από πολλές περιοχές της χώρας και αφορά μόνο την πώληση πλωτών, τα οποία ο ενδιαφερόμενος μπορεί να δει κάνοντας επίσκεψη στους χώρους φύλαξης, κατόπιν συνεννόησης με τα κατά τόπους λιμεναρχεία.

Μεγάλοι «κράχτες» είναι, φυσικά, ένα εντυπωσιακό ιστιοφόρο μήκους 12,8 μέτρων τύπου Gibsea 422, το οποίο εκποιείται με τιμή εκκίνησης τα 32.000 ευρώ, καθώς και ένα άλλο ιστιοφόρο, μοντέλο Bavaria 44, μήκους 13,8 και πλάτους 4,2 μέτρων, το οποίο φέρει τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα τύπου Volvo Penta και μία φουσκωτή λέμβο με δύο κουπιά. Η δημοπρασία για το συγκεκριμένο σκάφος ξεκινά με μόλις 35.000 ευρώ, ποσό που δεν αρκεί ούτε για τον μηχανολογικό εξοπλισμό του!


Ο λάτρης της θάλασσας δεν θα μείνει αδιάφορος και με την περίπτωση ενός σκάφους μήκους 7 και πλάτους 2 μέτρων με κινητήρα έσω-έξω χωρητικότητας 4,3 λίτρων, που δημοπρατείται με εκκίνηση μόλις… 1.000 ευρώ!
Αλλά και με μικρότερα ποσά μπορεί ο πλειοδότης να αποκτήσει μια βάρκα μήκους 4 μέτρων και πλάτους 1,3 με εξωλέμβιο κινητήρα 25 ίππων με τιμή εκκίνησης τα 1.100 ευρώ! Για ακόμα πιο οικονομικές περιπτώσεις, υπάρχει ένα ταχύπλοο μήκους επτά μέτρων με εξωλέμβιο κινητήρα Mercury, που εκποιείται για μόλις… 200 ευρώ!

Στη λίστα της ΔΔΥΥ περιλαμβάνονται επίσης εκατοντάδες εξωλέμβιες μηχανές με τιμή εκκίνησης τα 100 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για τα μη κοινοτικά σκάφη ο πλειοδότης θα επιβαρυνθεί με τον ΦΠΑ και τον εισαγωγικό δασμό επί της τιμής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This