Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Το ΔΝΤ καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει… Έκανε πάλι λάθος προβλέψεις για τη χώρα μας!

«Συγγνώμη, λάθος»! Με ακόμα μία από τις γνωστές του κωλοτούμπες, στις οποίες μας έχει, άλλωστε, συνηθίσει χρόνια τώρα, το ΔΝΤ «μαζεύει» ντροπιαστικά -για το διάτρητο κύρος του- τις δυσοίωνες εκτιμήσεις, που δημοσιοποίησε μόλις προχθές για την ελληνική οικονομία, αναγνωρίζοντας ότι βασίστηκαν σε μπαγιάτικα στοιχεία.

«Τα πράγματα στην Ελλάδα θα πάνε καλύτερα απ’ ό,τι προβλέπεται στην έκθεσή μας» παραδέχτηκε χθες στέλεχος του Ταμείου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του, αποκαλύπτοντας ότι οι αναφορές του στηρίχθηκαν σε στοιχεία του Αυγούστου, τα οποία, όπως πρόσθεσε, χρειάζεται να επικαιροποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο προκάλεσε εκνευρισμό στην Αθήνα, όταν υποστήριξε την περασμένη Τετάρτη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα περιοριστεί στο 3,3% του ΑΕΠ φέτος (από 4,3% πέρυσι), ενώ το 2020 δεν θα ξεπεράσει το 2,6%, δηλαδή σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα κάτω από τον στόχο.

Την ίδια ώρα, προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ για το 2021 και το 2022, τουτέστιν και πάλι σημαντικά κάτω από τον συμφωνημένο στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, υπολογίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η ανάπτυξη θα μειωθεί στο 0,9% το 2024. «Μάλλον θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία, αφού οι προοπτικές είναι καλύτερες» παραδέχονται τώρα στελέχη του Ταμείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ