Το ΔΝΤ καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει… Έκανε πάλι λάθος προβλέψεις για τη χώρα μας!

Must Read

«Συγγνώμη, λάθος»! Με ακόμα μία από τις γνωστές του κωλοτούμπες, στις οποίες μας έχει, άλλωστε, συνηθίσει χρόνια τώρα, το ΔΝΤ «μαζεύει» ντροπιαστικά -για το διάτρητο κύρος του- τις δυσοίωνες εκτιμήσεις, που δημοσιοποίησε μόλις προχθές για την ελληνική οικονομία, αναγνωρίζοντας ότι βασίστηκαν σε μπαγιάτικα στοιχεία.

«Τα πράγματα στην Ελλάδα θα πάνε καλύτερα απ’ ό,τι προβλέπεται στην έκθεσή μας» παραδέχτηκε χθες στέλεχος του Ταμείου στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του, αποκαλύπτοντας ότι οι αναφορές του στηρίχθηκαν σε στοιχεία του Αυγούστου, τα οποία, όπως πρόσθεσε, χρειάζεται να επικαιροποιηθούν.

Υπενθυμίζεται ότι το Ταμείο προκάλεσε εκνευρισμό στην Αθήνα, όταν υποστήριξε την περασμένη Τετάρτη ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα περιοριστεί στο 3,3% του ΑΕΠ φέτος (από 4,3% πέρυσι), ενώ το 2020 δεν θα ξεπεράσει το 2,6%, δηλαδή σχεδόν 1 ποσοστιαία μονάδα κάτω από τον στόχο.

Την ίδια ώρα, προέβλεπε πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ για το 2021 και το 2022, τουτέστιν και πάλι σημαντικά κάτω από τον συμφωνημένο στόχο του 3,5% του ΑΕΠ, υπολογίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η ανάπτυξη θα μειωθεί στο 0,9% το 2024. «Μάλλον θα πρέπει να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία, αφού οι προοπτικές είναι καλύτερες» παραδέχονται τώρα στελέχη του Ταμείου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This