Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

«Ναι» από τους πράκτορες του ΟΠΑΠ ώστε να μπουν κανόνες στο διαδικτυακό στοίχημα

Θετικές είναι οι ρυθμίσεις για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό, όπως περιλαμβάνονται στο υπό ψήφιση αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, υποστήριξαν στη Βουλή οι εκπρόσωποι της ΠΟΕΠΠΠ, της ομοσπονδίας των 4.000 πρακτορείων ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Κατά την ακρόαση των φορέων για το πολυνομοσχέδιο και τις διατάξεις για τη ρύθμιση της online αγοράς τυχερών παιγνίων, ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΠΠΠ, Γιώργος Πουλημάς, σημείωσε ότι οι ρυθμίσεις είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά, τόνισε ότι 2.708 ιστότοποι βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» παράνομων online παρόχων της Επιτροπής Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ). Οπως επισήμανε, τα πρακτορεία πληρώνουν φόρους από το πρώτο ευρώ και εποπτεύονται αυστηρά από την ΕΕΕΠ, ενώ στην online αγορά λειτουργούν εταιρίες με αδιαφανές και χαλαρό πλαίσιο, δηλώνοντας έσοδα και πληρώνοντας φόρους κατά βούληση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για τις δραστηριότητες και το φορολογικό καθεστώς των online παρόχων, ο Κυριάκος Τοπτσίδης, ειδικός σύμβουλος του προεδρείου της ΠΟΕΠΠΠ, σχολίασε: «Το έργο με τις online εταιρίες το έχουμε δει πολλές φορές». Σύμφωνα με τον κ. Τοπτσίδη, «online εταιρίες αρνούνταν να έχουν έδρα και server στην Ελλάδα και να πληρώνουν κανονικά φόρους».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ