Ακίνητα «διαμάντια» στο… σφυρί του Sotheby’s

Must Read

H οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε τεράστια προβλήματα και ένα εξ αυτών ήταν το γεγονός πως πολλοί αναγκάστηκαν να βγάλουν στο σφυρί τα ακίνητά τους σε όλη την επικράτεια. Πλέον η Ελλάδα, με την ιδιοκατοίκηση να ξεπερνάει κάθε μέσο όρο σε όλη την Ευρώπη, έχει τεράστια γκάμα ακινήτων, πολλά από τα οποία αποτελούν μια μορφή επένδυσης για τους ανθρώπους του εξωτερικού.

Η εταιρία Sotheby’s έχει στη διάθεσή της μερικά από τα καλύτερα ακίνητα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και θεωρούνται κορυφαία και στον κόσμο από άποψη πολυτελούς design, τοποθεσίας και παροχών. Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται στην Αθήνα, στη Μύκονο, στην Πάρο, στο Κρανίδι Αργολίδας, στην Ιο, στις Σπέτσες, στην Κέρκυρα, στην Κρήτη, ακόμα και στη Λέσβο, παρά το πρόβλημα που υπάρχει με το Προσφυγικό.

Οι περισσότερες πολυτελείς επαύλεις βρίσκονται σε τοποθεσίες που θεωρούνται χρυσωρυχεία, με πολλά δωμάτια, σύγχρονη αρχιτεκτονική και σε μοναδικά φυσικά τοπία. Για τον λόγο αυτόν οι τιμές των συγκεκριμένων υπερπολυτελών σπιτιών είναι πολύ υψηλές και οι υποψήφιοι επενδυτές πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Οι συγκεκριμένες αγορές ακινήτων κατατάσσονται στις διεθνείς αγορές, όπως είναι τα ακίνητα στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και σε άλλους προορισμούς, για τις οποίες δεν ισχύει κανένας από τους κανόνες που ισχύουν για την υπόλοιπη αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Τέτοιου είδους ακίνητα δεν αφορούν, για παράδειγμα, τους αγοραστές για Golden Visa, δηλαδή την παροχή βίζας για τους ξένους υπηκόους που αγοράζουν κατοικία αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ, όπως είναι όσοι προέρχονται από Ρωσία, Κίνα και Τουρκία. Τα συγκεκριμένα ακίνητα «διαμάντια» αφορούν σπάνια τους επενδυτές με τουριστικό ενδιαφέρον.

Το σίγουρο είναι πως και αυτά τα ακίνητα βοηθούν στην «άνοιξη» της αγοράς ακινήτων ύστερα από δέκα χρόνια απόλυτου οικονομικού μαρασμού. Μόνο το 2018 τα κεφάλαια που εισέρρευσαν στη χώρα από την αγορά ακινήτων ήταν 1,35 δισ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 172,1% σε σχέση με το 2017.

Πάντως, τα περισσότερα από τα πολυτελέστατα ακίνητα που οι τιμές τους ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ βρίσκονται στη Μύκονο, που είναι πόλος έλξης του διεθνούς jet-set, και πολύ λιγότερα στην ηπειρωτική χώρα. Από τα ακριβότερα ακίνητα που υπάρχουν στη λίστα του Sotheby’s είναι ένα ακίνητο στην Κέρκυρα, η τιμή του οποίου φτάνει τα 8.500.000 ευρώ και το οποίο διαθέτει 13 υπνοδωμάτια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This