Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Εβδομάδα πληρωμών: Πότε θα δοθούν συντάξεις και επιδόματα

Εβδομάδα πληρωμών για συνταξιούχους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αρχίζει από σήμερα με την καταβολή μιας σειράς επιδομάτων και παροχών. Αυτός ο μήνας επιφυλάσσει και την επιστροφή αναδρομικών στους δικαιούχους συντάξεων χηρείας, που έλαβαν μεγαλύτερα ποσά με τη σύνταξη Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα:

  • Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι συντάξεις των ασφαλισμένων στα πρώην ταμεία ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ (μη μισθωτών).
  • Την Τετάρτη 30 του μήνα θα πληρωθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ, του Δημοσίου, του ΝΑΤ και όλων των υπόλοιπων ταμείων του ΕΦΚΑ.
  • Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου.
  • Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης αναμένεται να καταβληθεί στους δικαιούχους μεταξύ 24 και 25 Οκτωβρίου.
  • Η δόση Οκτωβρίου για τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα θα πληρωθεί στις 25 Οκτωβρίου και οι ενισχύσεις στεγαστικής συνδρομής αναμένεται να καταβληθούν στις 28-29 Οκτωβρίου.
  • Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου αποπληρώνονται τα οφειλόμενα αναδρομικά από τις αυξήσεις στις συντάξεις λόγω θανάτου. Πρόκειται για τις χήρες / χήρους που έλαβαν σύνταξη χηρείας μετά την ισχύ του νόμου Κατρούγκαλου (μετά τις 13 Μαΐου 2016), αρχικά σε ποσοστό 50% και από τον περασμένο Ιούνιο δικαιούνται σύνταξη σε ποσοστό 70%, βάσει των διατάξεων που είχαν ψηφιστεί τον Μάιο με το νομοθέτημα για τις 120 δόσεις.

Έτσι οι 60.000 χήρες / χήροι που είδαν αύξηση στη σύνταξη Οκτωβρίου (την έλαβαν στα τέλη Σεπτεμβρίου) θα εισπράξουν τώρα με τις συντάξεις Νοεμβρίου αναδρομικά τεσσάρων μηνών για το χρονικό διάστημα Ιουνίου – Σεπτεμβρίου 2019, κατά το οποίο λάμβαναν την αρχική παλαιά σύνταξή τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ