Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021

Μηταράκης: Υπάρχουν λάθη σε 600.000 εκκαθαριστικά!

Η κυβέρνηση από τη μία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει λάθος στην καταβολή των συντάξεων και από την άλλη παραδέχεται πως… πολλά από τα εκκαθαριστικά που έχουν εκδοθεί περιέχουν λάθη! Ο αρμόδιος για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης, αντί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση (με τα περίπου 600.000 λανθασμένα εκκαθαριστικά συντάξεων), μπέρδεψε ακόμα πιο πολύ τους συνταξιούχους, οι οποίοι βρίσκονται πλέον σε κατάσταση νευρικής κρίσης!

«Απ’ ό,τι μου είπαν από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), δεν υπάρχει λάθος στην καταβολή των συντάξεων που καταβάλλονται με το σωστά υπολογισμένο ποσό» τόνισε ο κ. Μηταράκης σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Open. Παραδέχτηκε όμως (αυτό που ανέδειξε με ρεπορτάζ της η «δημοκρατία») ότι έχουν εκδοθεί λάθος εκκαθαριστικά. Έτσι, όπως είπε, «θα γίνει και ένας νέος δειγματοληπτικός έλεγχος, προκειμένου να ελεγχθεί πως όντως καταβάλλονται σωστά οι συντάξεις. Συγκεκριμένα, ενώ, για παράδειγμα, στο χαρτί του εκκαθαριστικού μπορεί να αναγράφεται ένα λανθασμένα υπολογισμένο ποσό, στη σύνταξη που καταβάλλεται τελικά από τον Ιανουάριο του 2019 και μετά παρακρατείται το σωστό ποσό. Άρα, υπάρχει μία διαφορά μεταξύ εκκαθαριστικού και πληρωμής». Ωστόσο, όπως τόνισε, σε περίπτωση ανάγκης επιστροφής χρημάτων, εννοείται πως θα καταβληθούν από την κυβέρνηση.

Ήδη, από την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στη διαδικτυακή πύλη του ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), στη στήλη «Συνταξιούχοι» έχει προστεθεί η επιλογή «Ένσταση/αίτηση θεραπείας κατά μηνιαίου ενημερωτικού σημειώματος πληρωμής κύριας σύνταξης». Με ένα κλικ στην επιλογή αυτή και με τους κωδικούς του TAXIS, οι απόμαχοι της εργασίας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ένσταση κατά του περιεχομένου που εμπεριέχεται στο εκκαθαριστικό σημείωμά τους, εφόσον θεωρούν ότι έχουν αδικηθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ