Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Έρχεται ο εξωδικαστικός μηχανισμός χωρίς κανένα χαρτί!

Τη σύσταση ενός αυτοματοποιημένου συστήματος εξωδικαστικού μηχανισμού που θα απλοποιεί τη σχετική διαδικασία προανήγγειλε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαστε σε συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, τους θεσμούς και την Ενωση  Ελληνικών Τραπεζών για να παρουσιάσουμε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα εξωδικαστικού μηχανισμού. Θα γίνεται χωρίς κανένα χαρτί και θα αφορά, εκτός από τα φυσικά και τα νομικά πρόσωπα. Δεν θα είναι το “κούρεμα” δυνητικό ούτε θα εξαρτάται από καμιά έκθεση κανενός ορκωτού. Ενας υπολογιστής θα βγάζει τα στοιχεία για την περιουσία, τα χρήματα, τα χρέη, το “κούρεμα” που χρειάζεται και τις δόσεις» εξήγησε ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό Σκάι.

Την ίδια στιγμή ο υπουργός υποστήριξε ότι ξεμπλόκαρε το σύστημα ρύθμισης των δανείων και κάλεσε τους φορολογουμένους να αξιοποιήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου τη ρύθμιση, η οποία πάντως δεν φαίνεται να προκαλεί μαζική προθυμία.

«Εκεί που είχαμε 100, 200, 300 αιτήσεις, τώρα έχουμε πάνω από 40.000. O κόσμος πρέπει να αδράξει την ευκαιρία και να κάνει αίτηση για να μπει στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου. Η διαδικασία είναι πλέον πάρα πολύ εύκολη. Δεν χρειάζεται χαρτιά. Ολες οι τράπεζες έχουν σε κάθε τραπεζικό κατάστημα εξειδικευμένο υπάλληλο για να εξυπηρετήσουν τον συμπολίτη μας δωρεάν. Δεν χρειάζεται ο κόσμος να πάει ούτε σε δικηγόρο ούτε σε λογιστή ούτε σε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση «επεξεργάζεται σχέδιο για να δοθούν κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σχετικά με την απασχόληση». Αναφορικά με τα αναδρομικά υποσχέθηκε σιβυλλικά ότι «θα τηρηθούν οι δικαστικές αποφάσεις, αλλά θα πρέπει το κράτος να καθορίσει τον τρόπο και το χρονοδιάγραμμα που θα τα δώσει». Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι σκέφτεται «πολύ σοβαρά» να εγκαταστήσει στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ειδική τηλεφωνική γραμμή που θα υποδέχεται αποκλειστικά καταγγελίες πολιτών κατά των τραπεζών.

«Εχω ασταμάτητες καταγγελίες πολιτών για ταλαιπωρίες αδιανόητου μεγέθους. Και να ξέρετε ότι, αν το αποφασίσω, θα βάζω και πρόστιμο στην τράπεζα που έχει τις περισσότερες καταγγελίες» απείλησε…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ