Σκέψεις για χριστουγεννιάτικο «μποναμά» στους απόστρατους

Must Read

Το ενδεχόμενο να μοιράσει χριστουγεννιάτικο δώρο στους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων και των τριών κλάδων, μέσω των Μετοχικών τους Ταμείων, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΓΕΕΘΑ έχει αποστείλει έγγραφο στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού με το οποίο ζητάει να εξεταστεί αν υπάρχουν τα οικονομικά περιθώρια, ώστε να δοθεί ένα επιπλέον κοινωνικό μέρισμα εντός του Δεκεμβρίου στους περίπου 60.000 δικαιούχους απόστρατους του Στρατού Ξηράς.

Μάλιστα, το ίδιο έγγραφο του ΓΕΕΘΑ αναμένεται να αποσταλεί και στα Μετοχικά Ταμεία του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ώστε να ενισχυθούν και οι περίπου 60.000 απόστρατοι των δύο αυτών σωμάτων.

Η οικονομική κατάσταση του κάθε Ταμείου θα κρίνει όχι μόνο το εάν καταβληθεί η έξτρα παροχή αλλά και το ύψος της.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν έως το τέλος του επόμενου μήνα, αφού το μέρισμα του Δεκεμβρίου καταβάλλεται στα τέλη Νοεμβρίου ως είθισται.

ΠΩΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ

Το μέρισμα που χορηγείται στους απόστρατους του Στρατού Ξηράς, φθάνει έως και τα 203,77 ευρώ το μήνα. Ανάλογη παροχή δίνουν και το Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και εκείνο της Αεροπορίας.

Δίνεται σε κάθε μέτοχο του Ταμείου μετά την αποστρατεία του και εφόσον δικαιούται σύνταξη από το Δημόσιο. Είναι ανάλογο του βαθμού, των ετών συντάξιμης υπηρεσίας και του ποσοστού χρονοεπιδόματος του εν αποστρατεία μετόχου, που αναγράφονται στην πράξη συντάξεως.

Το μέρισμα χορηγείται από την ημερομηνία που αρχίζει η καταβολή της κύριας σύνταξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This