«Χρυσός» Αύγουστος για τον τουρισμό! Στα 13.000.000.000€ τα έσοδα του πρώτου οκταμήνου του 2019

Must Read

Επιδόσεις-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό τον Αύγουστο, με διψήφια αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στις αφίξεις. Μπορεί η χρονιά να ξεκίνησε με προβληματισμό και… χαμηλές πτήσεις, όμως από τον Απρίλιο και μετά ο τουρισμός απογειώθηκε, εισφέροντας το πρώτο 8μηνο περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου οι αφίξεις κατέγραψαν άνοδο της τάξης του 3,6% και οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά 13,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018. Τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 13,24 δισ. ευρώ έναντι 11,66 δισ. ευρώ του πρώτου οκταμήνου του 2018 και 10,59 δισ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2017.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία» όσον αφορά τον Αύγουστο, ήταν μακράν ο καλύτερος των τελευταίων ετών, με τις εισπράξεις από ταξιδιωτικές υπηρεσίες να αυξάνονται κατά 16,1% και τις αφίξεις μη κατοίκων κατά 11% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2018.

Τα έσοδα έφτασαν τα 4,182 δισ. ευρώ, έναντι 3,6 δισ. ευρώ τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 3,5 δισ. ευρώ το 2017. Η άνοδος στα έσοδα, οφείλεται -πέρα από τον αυξημένο αριθμό τουριστών- στην αύξηση της μέσης διάρκειας παραμονής στις 6 μέρες (από 5,4 μέρες πέρυσι), ενώ και η μέση δαπάνη ανά ταξίδι ανέβηκε κατά 78 ευρώ ή 26%, δηλαδή στα 379 ευρώ από 301 ευρώ το 2018.

Η αύξηση των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές εισπράξεις αποτέλεσε τη βασική αιτία που τον Αύγουστο το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών παρουσίασε πλεόνασμα 1,9 δισ. ευρώ, κατά 519.000.000 ευρώ μεγαλύτερο από εκείνο του ίδιου μήνα του 2018.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This