Οι ληστρικές χρεώσεις των τραπεζών στο επίκεντρο – Ποιους θα δει αύριο ο Κυριάκος

Must Read

Τροπολογία για την προστασία των πολιτών από τις καταχρηστικές χρεώσεις που έχουν επιβάλει οι τράπεζες σε συναλλαγές και υπηρεσίες κατέθεσε χθες το Κίνημα Αλλαγής, με πρώτο υπογράφοντα τον βουλευτή Ηλείας, Μιχάλη Κατρίνη, υπεύθυνο τομέα Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η τροπολογία-προσθήκη, που κατατέθηκε στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες Διατάξεις», το οποίο ξεκινά σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, μεταξύ άλλων, απαγορεύει με νόμο τις αδικαιολόγητες χρεώσεις (επανέκδοση pin, έκδοση κίνησης ή βεβαίωσης υπολοίπου κ.ά.) και επιβάλλει την υποχρεωτική αιτιολόγηση, από πλευράς των τραπεζών, του τρόπου υπολογισμού των χρεώσεων, ώστε να στοιχειοθετείται η κάλυψη λειτουργικών εξόδων ή η αμοιβή υπηρεσιών.

Στο μεταξύ, αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ραντεβού με τον πρωθυπουργό οι διευθύνοντες σύμβουλοι (CEO) των ελληνικών τραπεζών, με κορυφαίο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις χρεώσεις σε βασικές συναλλαγές.

Παράλληλα, θα συζητηθεί και το σχέδιο «Ηρακλής». Στη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα συμμετέχει και ο υπουργός Επενδύσεων και Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής, για το ζήτημα των νέων χρεώσεων των τραπεζών είχε καταθέσει ερώτηση και στην ελληνική Βουλή, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ πρόσφατα ζήτησε την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την προστασία των καταναλωτών από την εναρμονισμένη πρακτική των τραπεζών.

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σχολιάζοντας το ζήτημα, υπογράμμισε: «Όταν διευρύνεται ο όγκος των ηλεκτρονικών συναλλαγών, τότε το διοικητικό κόστος για τις τράπεζες πέφτει. Επομένως, περιμένουμε να δούμε μειώσεις στις χρεώσεις και όχι αυξήσεις. Όσον αφορά τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε, θα τις δείτε μέσα στις επόμενες δύο τρεις μέρες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This