Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021

«Σέρνεται» το πρόγραμμα προστασίας της πρώτης κατοικίας

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς κυλάει η διαδικασία ένταξης στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας. Μόλις οκτώ δανειολήπτες έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία, ενώ οι τράπεζες έχουν καταθέσει άλλες 13 προτάσεις ρύθμισης.

Συνολικά, έχουν εισέλθει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και συναίνεσαν στην άρση φορολογικού και τραπεζικού απορρήτου 41.217 χρήστες, έχουν αρχίσει τη διαδικασία ετοιμασίας της αίτησης 27.810 χρήστες, ενώ έχουν υποβληθεί και διαβιβαστεί στις τράπεζες 167 αιτήσεις.

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα «δημοκρατία», αυτό προκύπτει από τα στοιχεία της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους μετά και την ολοκλήρωση της 16ης εβδομάδας λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την ένταξη στο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας και την ευνοϊκή ρύθμιση και επιδότηση των στεγαστικών, των καταναλωτικών και των επιχειρηματικών δανείων, με υποθήκη στην κύρια κατοικία. Τα στοιχεία αφορούν την περίοδο από 1ης Ιουλίου έως 20 Οκτωβρίου.

Το νέο πλαίσιο αφορά περίπου 180.000 δανειολήπτες, εκ των οποίων 130.000 έχουν στεγαστικό δάνειο, ενώ περίπου 30.000 έχουν επιχειρηματικό δάνειο συνδεδεμένο με την πρώτη κατοικία τους. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα τα 36.000 ευρώ.

Η αίτηση για την υπαγωγή στη διαδικασία ρύθμισης οφειλών υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ιδιωτικού χρέους www. keyd.gov.gr, με την επιλογή του συνδέσμου Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Προστασίας Κύριας Κατοικίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ