Κυριακή 13/6/2021

Τροπολογία «εξυπηρέτηση» για το ΤΕΕ: Τετραετής η θητεία της διοίκησης!

Δύο εξυπηρετήσεις στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) περιλαμβάνονται σε τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. Με την πρώτη τροπολογία προβλέπεται πως η θητεία της διοίκησης του ΤΕΕ θα είναι πλέον τετραετής και όχι τριετής. Δηλαδή οι εκλογές θα γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και θα διαρκούν μόνο μία ημέρα. Αντίστοιχη πρόβλεψη, για αύξηση της θητείας από τρία σε τέσσερα χρόνια, γίνεται και για το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Στην ίδια τροπολογία εντάσσεται και ρύθμιση που για κάποιους έχει φωτογραφικό περιεχόμενο. Σύμφωνα με αυτήν, το ΤΕΕ θα αναλάβει να αναπτύξει και να λειτουργήσει το Κεντρικό Σύστημα Αδειοδοτήσεων μέσω του οποίου θα αδειοδοτούνται όλες οι επενδύσεις στη χώρα, από δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την τροπολογία, «αρμόδιος για το σύνολο των αναγκαίων ζητημάτων για την εφαρμογή του παρόντος (σ.σ.: του Κεντρικού Συστήματος Αδειοδοτήσεων) ορίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η ανάπτυξη, λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση του Συστήματος δύναται να ανατίθεται με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (σ.σ.: όπως είναι το ΤΕΕ) με σχετική εμπειρία».

Στην αιτιολογική έκθεση αναφέρεται επίσης πως «η ανάπτυξη, λειτουργία, συντήρηση και αναβάθμιση του Συστήματος ανατίθεται σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου που έχει ευρύτερη σχετική εμπειρία, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής χορήγησης των αδειών δόμησης, ενώ εναρμονίζεται επίσης με τη δυνατότητα ανάθεσης στο ίδιο της ανάπτυξης και λειτουργίας του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη». Με την ίδια τροπολογία αλλάζουν και τα όρια του ύψους της επένδυσης και του αριθμού των νέων θέσεων εργασίας προκειμένου μια επένδυση να χαρακτηριστεί «στρατηγική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ