Κυριακή 13/6/2021

Τροπολογία «ανάσα» για Ελευσίνα και Σκαραμαγκά – Τι προβλέπεται για τα δύο ναυπηγεία

Τροπολογία για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας του συνόλου των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που υλοποιούν εξοπλιστικά προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και την αγορά υλικών κατέθεσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ζητώντας την υπερψήφισή της, για να συνεχιστούν οι εργασίες για τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214 και να ολοκληρωθεί η ναυπήγηση της έκτης και της έβδομης πυραυλακάτου, που είχαν μείνει στη μέση. Το συνολικό ποσό και για τα δύο ναυπηγεία έως τον Μάρτιο του 2020 ανέρχεται σε 29.150.000 ευρώ.

Μιλώντας στη Βουλή και εξηγώντας τη σπουδαιότητα αυτής της τροπολογίας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε ότι «διασφαλίζει κάποιον εργασιακό βίο και στην ουσία δίνει πίστωση χρόνου στη συνέχιση της λειτουργίας των ναυπηγείων, ενόσω παράλληλα εξελίσσεται η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή που ευελπιστούμε ότι θα έρθει και θα διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας των δύο ναυπηγείων».

ΕΚΚΛΗΣΗ

Κάλεσε, μάλιστα, τη Βουλή να υπερψηφίσει τη ρύθμιση αυτή για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι ότι έχει έναν επείγοντα χαρακτήρα, αφού στην ουσία διευθετεί μια επείγουσα κατάσταση, καθώς το πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού έχει λήξει στις 31 Σεπτεμβρίου. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα και ο τρίτος λόγος είναι ότι για τις δύο αυτές διατάξεις υπάρχει άμεσος αντίκτυπος στις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού αυξάνεται η πολεμική ετοιμότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατέθεσε, επίσης, τροπολογία, προκειμένου να δύναται να τοποθετηθούν στο Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου και ιδιώτες πέραν των απόστρατων αξιωματικών, όπως ισχύει σήμερα. Η διάταξη αυτή προκαλεί αντιδράσεις από τις ενώσεις αποστράτων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ