Παρασκευή 18/6/2021

Ελούντα: «Πράσινο» φως για την ρωσική επένδυση των 410.000.000 ευρώ!

Υπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς και απεστάλη για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «ELOUNDA HILLS» της ρωσικών συμφερόντων Mirum Hellas στον Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επένδυση, προϋπολογισμού 410.000.000 ευρώ, αφορά την κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης.

Το επενδυτικό σχέδιο που προωθεί η Mirum Hellas, η οποία ελέγχεται από τον Ρώσο επιχειρηματία, Βιτάλι Μπορίσοφ, προβλέπει την ανάπτυξη και πρόσθετης έκτασης (π.χ., έξι γειτονικών εκτάσεων που φτάνουν τα 200 στρέμματα) για την κατασκευή 350 πολυτελών κατοικιών, μαρίνας δυναμικότητας περίπου 65 θέσεων, δύο ξενοδοχείων, μικρού εμπορικού κέντρου κ.ά. Το συνολικό ύψος της επένδυσης μπορεί να φτάσει και τα 600.000.000 ευρώ, καθώς ήδη ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τμήματος της έκτασης, ενώ συνεχίζει να αναζητεί γειτονικές εκτάσεις προς αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ