Τέλος η ουρά στο ΚΕΠ με ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση κι εξουσιοδότηση

Must Read

Την ηλεκτρονική συμπλήρωση υπεύθυνων δηλώσεων και εξουσιοδοτήσεων, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, έθεσε ως κύριο στόχο των επόμενων μηνών ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Action24 ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι αυτή η υπηρεσία θα παρέχεται μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr. «Θέλουμε οι πρώτες υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες ψηφιακά να είναι η συμπλήρωση εξουσιοδοτήσεων και υπεύθυνων δηλώσεων. Φυσικά θα υπάρχει πρόσβαση και σε όλες τις υφιστάμενες υπηρεσίες, που σήμερα μπορούμε να έχουμε από τα site των διαφορετικών Υπουργείων».

Ένας μοναδικός προσωπικός αριθμός

Αναφερόμενος στον έναν προσωπικό αριθμό για κάθε πολίτη είπε ότι όλοι οι αριθμοί θα πρέπει να απορροφηθούν από έναν. «Προσπαθούμε να τεστάρουμε αυτήν τη στιγμή τις εναλλακτικές για να δούμε εάν θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε έναν από τους υφιστάμενους αριθμούς, το ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και να βλέπαμε εάν θα μπορούσαμε να μετονομάσουμε έναν από αυτούς τους αριθμούς και να τον διευρύνουμε στη χρήση του ή εάν θα έπρεπε να εκδώσουμε έναν εντελώς καινούργιο αριθμό. Αυτή φυσικά είναι τεχνική συζήτηση, δεν είναι πολιτική. Αυτός ο νέος αριθμός θα πρέπει να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα προνόμια και όλες τις δυνατότητες που έχουν οι άλλοι, το οποίο μειώνει τη γραφειοκρατία πάρα πολύ.

Για να γίνει αυτό πρέπει να κατοχυρώσουμε ότι η ψηφιακή μας αλληλεπίδραση με το κράτος είναι ίδια με τη φυσική μας αλληλεπίδραση με το κράτος. Πρέπει να υπάρξει η απόλυτη ισοδυναμία. Και εδώ εντάσσονται όλες αυτές οι πρόσθετες συζητήσεις για τις ψηφιακές υπογραφές, για τις νέες ταυτότητες. Όλα αυτά θα είναι κομμάτι μιας ευρύτερης νομοθετικής μας παρέμβασης τους επόμενους μήνες για να μπορέσουμε βήμα – βήμα να ξεδιπλώσουμε αυτήν τη στρατηγική».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This