Αυξήθηκαν κι άλλο τα «φέσια» τον Σεπτέμβριο! Έφτασαν τα 5 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι

Must Read

Νέους απλήρωτους φόρους ύψους 518.000.000 ευρώ άφησαν οι φορολογούμενοι τον Σεπτέμβριο.

Τον ίδιο μήνα αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη Φορολογική Διοίκηση, καθώς πολλοί περιμένουν τη νέα, ευνοϊκότερη πάγια ρύθμιση οφειλών προς τη Φορολογική Διοίκηση με περισσότερες δόσεις.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία Σεπτεμβρίου για την παρακολούθηση της Φορολογικής Διοίκησης προκύπτουν τα εξής:

  • Οι νέοι απλήρωτοι φόροι στον εννεάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκαν στα 4,907 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας τον Σεπτέμβριο αύξηση κατά 518.000.000 σε σχέση με τον Αύγουστο. Η αύξηση αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο σε μη εμπρόθεσμη εξόφληση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.
  • το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος των φορολογουμένων προς τη Φορολογική Διοίκηση ανήλθε τον Σεπτέμβριο στα 104,9 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου μισό δισ. ευρώ Το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία της ΑΑΔΕ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι μη φορολογικές κατηγορίες, έφτασε τα 588.000.000 ενώ την ίδια περίοδο το 2018 ήταν 1,5 δισ. ευρώ (μείωση κατά 58,6%).
  • Ο συνολικός αριθμός των φορολογουμένων με ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκε τον Σεπτέμβριο σε 4.351.315, παρουσιάζοντας αύξηση μέσα σε έναν μήνα κατά 476.413 φορολογουμένους.

Στο μέτωπο των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, περίπου 1.800.000 οφειλέτες είναι εκτεθειμένοι σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ περισσότεροι από 1.200.000 έχουν ήδη υποστεί κατασχέσεις.

Το πλήθος των τελευταίων μάλιστα αυξήθηκε κατά περίπου 5.000 ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο (από 1.222.485. σε 1.227.944) ενώ ο εισπρακτικός μηχανισμός, η ΑΑΔΕ αναμένεται να πατήσει γκάζι σε κατασχέσεις τους τελευταίους μήνες του έτους, μετά και την εκπνοή της ρύθμισης για τις 120 δόσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This