Κυριακή 20/6/2021

Αν είναι δυνατόν! Επιχειρήσεις χρεώνουν τις τραπεζικές προμήθειες (140€ το χρόνο) στους εργαζόμενους

Στους εργαζομένους τους «πετούν το μπαλάκι» της επιβάρυνσης που προκαλείται στις περιπτώσεις εξόφλησης της μισθοδοσίας με τραπεζικό έμβασμα, με αποτέλεσμα να υφίστανται απώλειες της τάξης των 140 ευρώ τον χρόνο, όπως καταγγέλλει η ηγεσία της συνδικαλιστικής παράταξης Ενωμένοι Εργαζόμενοι (ΕΝ.ΕΡΓΑ.).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΝ.ΕΡΓΑ., καθημερινά παίρνει διαστάσεις «το νέο παράνομο και ληστρικό «κολπάκι» εργοδοτών, της «μετάπτωσης» του κόστους των τραπεζικών προμηθειών στη μισθοδοσία των εργαζομένων».

Όπως καταγγέλλει η ηγεσία της εν λόγω παράταξης, «επιχειρήσεις, προκειμένου να αποποιηθούν υποχρεώσεις δικής τους επιβάρυνσης κατά την εξόφληση της μισθοδοσίας με τραπεζικό έμβασμα, επιλέγουν, μέσω e-banking, η χρέωση της προμήθειας να γίνεται στον εργαζόμενο. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα η μισθοδοσία να φτάνει μειωμένη έως 10 ευρώ τον μήνα και έως 140 ευρώ τον χρόνο».

Δείτε επίσης: Οι τράπεζες «παγώνουν» τις αυξήσεις στις προμήθειες

Οι επικεφαλής της ΕΝ.ΕΡΓΑ. υποστηρίζουν ότι αυτή η ενέργεια είναι παράνομη, διότι αφενός πρόκειται περί μερικής και όχι ολοσχερούς εξόφλησης της μισθοδοσίας, αφετέρου μια τέτοια επιβάρυνση δεν τυγχάνει της έγκρισης του εργαζόμενου.

Σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη, οι επιχειρήσεις με βάση τον νόμο είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν τη μισθοδοσία ως εξής:

  • Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του μισθωτού, είτε με μετρητά είτε με μεταφορά μεταξύ λογαριασμών (έμβασμα),
  • με χρήση ταχυδρομικής επιταγής,
  • με τραπεζική επιταγή
  • με έκδοση επιταγής σε διαταγή του μισθωτού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ