Σάββατο 19/6/2021

Mε θράσος το ΚΕΕΛΠΝΟ ζητεί προεκλογικά 1.100 διορισμούς

Δεν βάζουν μυαλό στον αμαρτωλό οργανισμό και θέλουν κατ' εξαίρεσιν προσλήψεις στα κέντρα των μεταναστών

Λίγες ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου και με διαδικασίες εκτός ΑΣΕΠ ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ ζητάει από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό την κατ΄ εξαίρεσιν πρόσληψη 1.100 ατόμων στα Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων – Μεταναστών, στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δημόσιες δομές Υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος «PHILOS».

Φαίνεται ότι το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις των προηγούμενων κυβερνήσεων -που η σημερινή κυβέρνηση έστειλε προς διερεύνηση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία- αποτελεί και για τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμα έναν οργανισμό για να «τακτοποιήσει» τα δικά του παιδιά!

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 28 του ν. 2190/94 κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος απαγορεύεται πλην ελαχίστων εξαιρέσεων η έκδοση πράξεων οι οποίες αφορούν τον διορισμό ή την πρόσληψη κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων.

Επιστολή

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ έστειλε στις 20 Ιουνίου -εννέα ημέρες μετά την επίσημη διάλυση της Βουλής- επιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό ζητώντας την άδεια για κατ’ εξαίρεσιν πρόσληψη πλέον των 1.100 ατόμων πριν από τις εθνικές κάλπες με απλή έγκριση-απόφαση του Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ. Μάλιστα, ο κ. Ρόζενμπεργκ επικαλείται λόγους «κατεπείγοντος», την ώρα που ο ίδιος αναφέρει ότι οι 1.575 θέσεις προκηρύχτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτός ΑΣΕΠ στις 21 Σεπτεμβρίου 2018. Αρα είχε χρόνο για τις προσλήψεις.

Σ΄ αυτή την προκήρυξη, μάλιστα, υπήρξαν 1.250 επιτυχόντες από τους οποίους προσελήφθησαν 147 άτομα έως τις 7 Ιουνίου 2019. Αφού έκλεισε η Βουλή λοιπόν, ζητεί την κατεπείγουσα πρόσληψη άλλων 1.100 ατόμων από το υπουργείο Υγείας.

Ο ίδιος μάλιστα περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα την εφιαλτική κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών, αποκαλύπτοντας περιστατικά που αποτελούν την επιτομή της καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως εμπορία ανθρώπων, ενδοοικογενειακή αλλά και έμφυλη βία, κίνδυνος μετάδοσης νοσημάτων και θέματα δημόσιας υγείας!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ