O Standard & Poor’s αναβάθμισε Εθνική, Eurobank και Alpha Bank

Must Read

Σε μια θετική κίνηση προχώρησε αργά χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, ο οποίος αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Εθνικής, της Eurobank και της Alpha Bank από Β- σε Β. Για την Τράπεζα Πειραιώς δεν υπήρξε αναβάθμιση, αλλά ο οίκος αξιολόγησης αναθεώρησε προς τα πάνω τις προοπτικές της.

Σύμφωνα με τon Standard & Poor’s, η αναβάθμιση των συστημικών τραπεζών αντικατοπτρίζει και το βελτιωμένο κλίμα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και το συνεχώς μειούμενο ρίσκο του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν πως τα θεμελιώδη των ελληνικών τραπεζών βελτιώνονται μετά το πρόγραμμα τριών ετών του ESM, ενώ και η απόσυρση των capital controls, χωρίς πισωγυρίσματα και αρνητικές συνέπειες στις καταθέσεις, συνέβαλαν σε αυτή την κίνηση της αναβάθμισης.

Διαβάστε επίσης: H Επιτροπή Ανταγωνισμού «μπούκαρε» για έλεγχο στις τράπεζες – Ποιος προκάλεσε το… ντου

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται από τον Standard & Poor’s στην προσήλωση της ελληνικής κυβέρνησης στις μεταρρυθμίσεις, ενώ σημειώνει πως οι ολοένα πιο θετικές προοπτικές σηματοδοτούν την πρόθεση του οίκου αξιολόγησης να προχωρήσει εκ νέου σε αναβάθμιση των ελληνικών τραπεζών το επόμενο 12μηνο.

Σημαντικός παράγοντας για τον S&P είναι το γεγονός πως οι θετικές τάσεις στην οικονομία βοήθησαν τις τράπεζες να επιταχύνουν τα σχέδια καθαρισμού των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (ΜΕΑ) το τελευταίο 12μηνο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This