Σάρωσε και τον Οκτώβριο η «ελαστική» κακοπληρωμένη απασχόληση, ενώ χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας

Must Read

Μακριά από την υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης για περισσότερες και καλύτερες δουλειές παραμένει η κυβέρνηση με βάση τα τελευταία στοιχεία του συστήματος «Εργάνη». Πέρα από το γεγονός ότι φέτος τον Οκτώβριο κατεγράφη ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού συνολικά χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας, από τις προσλήψεις που έγιναν μέσα στον υπό εξέταση μήνα το 62,5% αφορούσε μερική και εκ περιτροπής εργασία (!) με μηνιαίες αμοιβές της τάξης των 350 ευρώ καθαρά, κατά μέσο όρο.

Η χειρότερη επίδοση 18ετίας στην απασχόληση τον φετινό Οκτώβριο

Σύμφωνα με το σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέσω του οποίου καταγράφονται οι ροές απασχόλησης, τον Οκτώβριο του 2019 χάθηκαν 125.668 θέσεις εργασίας. Τον αντίστοιχο μήνα του 2018 οι απώλειες ήταν 120.087 θέσεις και την ίδια χρονική περίοδο του 2017 είχαν ανέλθει σε 98.429 θέσεις απασχόλησης.

Τα αρνητικά «νέα», όμως, από το «μέτωπο» της αγοράς εργασίας δεν σταματούν εδώ. Από το σύνολο των προσλήψεων που έγιναν φέτος τον Οκτώβριο (248.592) οι 156.056, δηλαδή περισσότερες από τις 6 στις 10, ήταν μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Συνολικά μέσα στους πρώτους 10 μήνες του 2019 (από τον Ιανουάριο ως  τον Οκτώβριο) από τις 2.422.059 θέσεις που δημιουργήθηκαν μόλις οι 1.103.242 ήταν πλήρους απασχόλησης (ποσοστό 45,4%), ενώ όλες οι υπόλοιπες ήταν «ευέλικτων» μορφών. Όπως προκύπτει και από την ανάλυση των πρόσφατων στοιχείων του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), κατά μέσο όρο οι αμοιβές σε αυτές τις «ελαστικής» μορφής θέσεις απασχόλησης κυμαίνονται από 300 ως 400 ευρώ καθαρά, στην καλύτερη περίπτωση.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This