Εξετάζεται η ένταξη της διατροφής στο 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών

Must Read

Πλήθος σχολίων έχει κατακλύσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο opengov. Την τιμητική του έχει το άρθρο 7, το οποίο προβλέπει την υποχρέωση των φορολογουμένων να κάνουν κάθε έτος το 30% των συναλλαγών τους με ηλεκτρονικά μέσα.

Δείτε επίσης: Μετά φανών και… λαμπάδων το νέο φορολογικό «υπόσχεται» ανάκαμψη της οικονομίας

Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν, οι πολίτες εκφράζουν την αντίδρασή τους για την αύξηση του υποχρεωτικού ορίου ηλεκτρονικών πληρωμών. Μάλιστα, λέγεται ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετούν ακόμα μια ειδική βελτίωση, η οποία θα αφορά όσους καταβάλλουν διατροφή σε πρώην σύζυγο ή σε παιδιά, καθώς όντως η σχετική δαπάνη έχει πάψει προ πολλού να μειώνει τον φόρο ή το φορολογητέο εισόδημα, με αποτέλεσμα ο υπολογισμός του 30% να πρέπει να γίνει επί ανύπαρκτου στην πραγματικότητα εισοδήματος.

Όπως φαίνεται, λοιπόν, οι ειδικοί του υπουργείου Οικονομικών σκέφτονται να εντάξουν τη δαπάνη της διατροφής, που καταβάλλεται μέσω τραπέζης, στο 30% των ηλεκτρονικών συναλλαγών, αφού έως τώρα αυτό δεν γινόταν και αποτελούσε μεγάλο πρόβλημα για τους διαζευγμένους.

Ας δούμε δύο χαρακτηριστικά σχόλια:

1. «Είμαι μισθωτός με εισόδημα 1.100 ευρώ μηνιαίως, εκ των οποίων 300 ευρώ είναι το ενοίκιό μου που καταθέτω ηλεκτρονικά στον ιδιοκτήτη και 450 ευρώ διατροφή που καταβάλλω στην πρώην σύζυγό μου, και αυτή ηλεκτρονικά με κατάθεση στον λογαριασμό της. Μου απομένουν 350 ευρώ. Και όλο το ποσό των 350 ευρώ να το χρησιμοποιώ με κάρτα, κάτι που προφανέστατα δεν είναι εφικτό, πάλι δεν θα φτάσω το αφορολόγητο του 30% χωρίς δική μου υπαιτιότητα».

2. «Από το ποσοστό εισοδήματος πρέπει να αφαιρείται το εισόδημα που δίδεται ως διατροφή στην πρώην σύζυγο και στα τέκνα, π.χ., αν το εισόδημα του πρώην συζύγου είναι 30.000, και δίνει διατροφή 8.000, οι αποδείξεις θα πρέπει να λογίζονται ως το 30% των 22.000, γιατί στην πραγματικότητα το υπόλοιπο εισόδημα δεν υπάρχει διαθέσιμο».

Διαβάστε ακόμη: Η αλήθεια και οι μισές… αλήθειες για ενοίκια! Δεν θα «μετράνε» στις ηλεκτρονικές συναλλαγές

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This