Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου – Ποιοι θα τις πάρουν μειωμένες

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις του επόμενου μήνα και τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου οι επικουρικές. Αυτή τη φορά, όμως, περίπου 20.000 δικαιούχοι επικουρικών χηρείας θα δουν μειώσεις της τάξης των 30 με 40 ευρώ, αφού από το ΕΤΕΑΕΠ αναμένεται να τους παρακρατηθούν διορθωτικά ποσά τα οποία τους είχαν… αποδοθεί κατά λάθος τον περασμένο Μάιο.

Στους εν λόγω συνταξιούχους επιστράφηκαν διορθωτικά ποσά 8.000.000 ευρώ (για την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 – Νοεμβρίου 2019) επειδή είχε κριθεί ότι οι επικουρικές τους είχαν επανυπολογιστεί με λάθος τρόπο. Με έγγραφο που απεστάλη στις 30 Ιουλίου από τη διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, όμως, υποστηρίχθηκε ότι τελικά έπρεπε να είχαν δοθεί μικρότερα ποσά.

Δείτε επίσης: Οι έξι κατηγορίες συνταξιούχων που θα «δουν» αυξήσεις και αναδρομικά από 1.350 έως 30.000€

Έτσι, από τους 20.000 δικαιούχους και δικαιούχες επικουρικών θανάτου, που είχαν λάβει 8.000.000 ευρώ συνολικά, θα παρακρατηθεί το 1/3 του διορθωτικού ποσού, που είχαν λάβει από τις συντάξεις Δεκεμβρίου. Η παρακράτηση θα γίνει σε έως τρεις δόσεις, δηλαδή μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου (με τις επικουρικές του Φεβρουαρίου 2019).

Η καταβολή των συντάξεων θα αρχίσει στις 26 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ανά πρώην ταμείο κύριας ασφάλισης οι ημερομηνίες πληρωμής είναι οι εξής:

1) Την Τρίτη 26 του μήνα θα πιστωθούν από τον τ. ΟΑΕΕ, τον τ. ΟΓΑ και τον ΟΠΕΚΑ.
2) Την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου θα καταβληθούν οι συντάξεις από το τ. ΙΚΑ, το τ. ΝΑΤ, τα υπόλοιπα πρώην Ταμεία, καθώς επίσης την ίδια μέρα θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος.
Οι συντάξεις του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών θα καταβληθούν τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ