Τετάρτη 16/6/2021

ΑΑΔΕ: Σαφάρι στα νησιά και φοροέλεγχοι ακόμα και σε τουρκικά καΐκια

Εντατικούς ελέγχους για παραβάσεις φορολογικού χαρακτήρα διενεργούν τις τελευταίες ημέρες κλιμάκια ελεγκτών εφοριακών της ΑΑΔΕ, που περνούν από «κόσκινο» ακόμη και τουρκικά καΐκια τα οποία μεταφέρουν τουρίστες από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα νησιά του Αιγαίου.

Σύμφωνα με στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), δεκάδες εφοριακοί εδώ και ημέρες έχουν κάνει απόβαση στα ελληνικά νησιά και τα τουριστικά θέρετρα, με στόχο να εντοπίσουν και να πατάξουν περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Οι διενεργούμενοι έλεγχοι αποτελούν μια «πρώτη γεύση» τού «τι μέλλει γενέσθαι» από τις αρχές του επόμενου μήνα. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου ως τα τέλη Οκτωβρίου από την ΑΑΔΕ έχει προγραμματιστεί να διενεργηθούν συνολικά 50.000 έλεγχοι σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος, σε όλη τη χώρα.

Ηδη οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν εντοπίσει αρκετές περιπτώσεις φοροδιαφυγής σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών θαλάσσιων ταξί αλλά και σε ξενοδοχεία σε νησιά με υψηλό αριθμό επισκεπτών. Οι περιπτώσεις αυτές, μεταξύ άλλων, έχουν καταγραφεί σε νησιά όπως είναι η Μύκονος, η Ρόδος, η Κρήτη, οι Σπέτσες, η Υδρα, η Αλόννησος, η Σκιάθος και η Πάτμος. Σε μια από τις περιπτώσεις που υπέπεσαν στην αντίληψη των στελεχών της ΑΑΔΕ, μεγάλο ξενοδοχείο είχε… ξεχάσει να κόψει αποδείξεις αξίας 17.500 ευρώ.

Επίσης οι εφοριακοί της ΑΑΔΕ ελέγχουν και τουρκικά καΐκια τα οποία μεταφέρουν τουρίστες από τα παράλια της Μικράς Ασίας στα ελληνικά νησιά. Σε αρκετές περιπτώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί ιδιοκτήτες σκαφών οι οποίοι δεν έχουν κάνει έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να φοροδιαφεύγουν συστηματικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ