Δευτέρα, 19 Απρίλιος 2021

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για κείνους (και όχι μόνο) που αγνόησαν τις 120 δόσεις

Τους οφειλέτες της Εφορίας, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στη ρύθμιση των 120 δόσεων βάζει στο μάτι ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ, επιστρατεύοντας όλα τα όπλα και κυρίως τις κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και τους πλειστηριασμούς ακινήτων. Στο κυνήγι των οφειλετών βρίσκονται και οι «Ράμπο» του νεοσύστατου Κέντρου Είσπραξης Οφειλών Αττικής (ΚΕΟΦ Αττικής).

Οι υπάλληλοι έχουν ήδη πιάσει δουλειά, αναζητώντας τους οφειλέτες του Δημοσίου, οι οποίοι, αν και έχουν την οικονομική δυνατότητα, είτε δεν εξοφλούν είτε δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Δείτε επίσης: Οι 120 δόσεις πέρασαν… στην ιστορία – Πόσες οφειλές διακανονίστηκαν 

Έπειτα από μια μεγάλη ανάπαυλα αρχίζουν από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και ήδη έχουν δρομολογηθεί έως και τις 12 Φεβρουαρίου. Από το υπουργείο Οικονομικών δηλώνουν ότι το επόμενο διάστημα οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις θα πάρουν φωτιά, ενώ αυτοί που μπαίνουν πρώτοι και καλύτεροι στο στόχαστρο είναι οι οφειλέτες που αγνόησαν τη ρύθμιση της τελευταίας ευκαιρίας των 120 δόσεων.
Η τιμή εκκίνησης για τα ακίνητα των οφειλετών του Δημοσίου είναι η εμπορική αξία, η οποία προσδιορίζεται από τον δικαστικό κλητήρα ή ιδιώτη πιστοποιημένο εκτιμητή ακινήτων ανάλογα με την αξία του ακινήτου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΑΑΔΕ βγαίνουν σε πλειστηριασμό:
Στις 20 Νοεμβρίου: δύο διαμερίσματα 88 τ.μ. και 122 τ.μ., αντίστοιχα, τα οποία βρίσκονται επί της οδού Φοίβης και Αγγ. Μεταξά. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 555.000 ευρώ. Στις 27 Νοεμβρίου: διαμέρισμα 123,95 τ.μ. με πάρκινγκ στη Λάρισα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 80.000 ευρώ. Στις 27 Νοεμβρίου: αγροτεμάχιο 3 στρεμμάτων με δύο κατοικίες 268,58 και 245,67 τ.μ. με πισίνα, τα οποία βρίσκονται στην Αράχωβα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 930.000 ευρώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ