Τετάρτη, 14 Απρίλιος 2021

Mε 10 εκατ. επιπλέον το επίδομα θέρμανσης φέτος – Ανοίγει η πλατφόρμα

Την ανακοίνωση της έναρξης υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε ο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με διεύρυνση του ορίου στα 68 εκατ. ευρώ, από τα 58 εκατ. που είχαν τεθεί πέρισυ.

«Με τα 68 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντός του τρέχοντος έτους η πλατφόρμα θα ανοίξει τις επόμενες ημέρες» δήλωσε και τόνισε ότι το επίδομα ολόκληρης της χειμερινής περιόδου θα κατατεθεί πριν το τέλος του έτους. Για να λάβει ο δικαιούχος επίδομα πρέπει να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης αξίας ίσης ή μεγαλύτερης με το διπλάσιο του επιδόματος. Έτσι η επιδότηση αυξάνεται στο 50% επί του σχετικού κόστους που καταβάλλει ο δικαιούχος για τις αγορές μέχρι του ανωτέρω ύψους.

Αύξηση 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

«Με αυτό τον τρόπο νοικοκυριά που δεν έχουν την δυνατότητα να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες, θα λάβουν σημαντικά υψηλότερο επίδομα» διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας και προσέθεσε ότι προβλέπεται αύξηση του επιδόματος κατά 10% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

Επιπρόσθετο επίδομα θα λάβουν για πρώτη φορά και οι ορεινοί Δήμοι της Α΄ Ζώνης, που αντιμετωπίζονταν ως πεδινοί μέχρι τώρα, ενώ οι ορεινές κοινότητες που οι Δήμοι στους οποίους ανήκουν δεν έχουν χαρακτηριστεί ορεινοί, θα λάβουν υψηλότερο επίδομα κατά 20%.

Δείτε επίσης: Βόμβα από Reuters! Η κυβέρνηση πουλά ληξιπρόθεσμες οφειλές δισεκατομμυρίων σε ιδιώτες

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ