Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

Οι κατασκευαστές ζητούν έκπτωση και για τα υλικά στο πρόγραμμα της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων

Να μην ισχύσει η έκπτωση του 40% μόνο για τις δαπάνες υπηρεσιών, αλλά και για την αγορά των υλικών με διαφορετικό συντελεστή, υποστηρίζει η διοίκηση του ΣΕΠΑΚ.

Στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων για την Ποιότητα και την Ανάπτυξη των Κατασκευών τονίζουν ότι το κίνητρο της έκπτωσης από τον φόρο εισοδήματος πρέπει να ισχύει σε ποσοστό 30% για τις δαπάνες μεμονωμένων υπηρεσιών και 30% για την αγορά υλικών και το 40% να ισχύει μόνο για τις δαπάνες που γίνονται με ενιαίο τιμολόγιο, στο οποίο περιλαμβάνεται και η αμοιβή των υπηρεσιών και της αγοράς υλικών.

Με αυτόν τον τρόπο θα υποστηριχθούν κυρίως τα οργανωμένα συνεργεία, που είναι ήδη ενσωματωμένα στο φορολογικό σύστημα της χώρας.

Διαβάστε επίσης: Αλλαγές στην αγορά ακινήτων – «Κλειδί» η πράσινη αναβάθμιση και οι αισθητικές παρεμβάσεις

Στον σύνδεσμο θεωρούν ότι «η ιδέα της κυβέρνησης να αναβαθμίσει ενεργειακά και αισθητικά το δομημένο περιβάλλον της χώρας και παράλληλα να ενεργοποιήσει τον “λαβωμένο” κλάδο των κατασκευών και να ελαφρύνει τους φόρους των πολιτών, είναι πράγματι αναπτυξιακή και πολύ εύστοχη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τον διαχωρισμό της τιμολόγησης των υπηρεσιών και των υλικών, ώστε να εξαιρεθούν οι δαπάνες για τα υλικά και να εμπίπτουν στην έκπτωση του 40% μόνο οι υπηρεσίες», γιατί «θα ευνοήσει κυρίως τους μικροεπαγγελματίες, που συνήθως φοροδιαφεύγουν».

Αντίθετα, «αν εμπίπτουν στην έκπτωση του 40% μόνο τα ενιαία τιμολόγια, που θα ενσωματώνουν την υπηρεσία και τα υλικά, κυρίως θα υποστηρίζονται και θα πολλαπλασιάζονται τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα συνεργεία, που είναι ήδη ενσωματωμένα στο φορολογικό σύστημα της χώρας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ