Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021

Αυτοί είναι οι… μνηστήρες για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής

Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής και την ανάδειξη των αναδόχων για τα τέσσερα επιμέρους τμήματα του έργου ανακοίνωσε χθες η Αριάδνη Interconnection, η θυγατρική του ΑΔΜΗΕ που προωθεί το έργο.

Μετά τη διενέργεια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού στις 14 Νοεμβρίου 2019, μειοδότριες εταιρίες ανακηρύχθηκαν οι κάτωθι:

  1. Η Prysmian για το πρώτο τμήμα, το οποίο αφορά τη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση του ενός από τα δύο υποβρύχια καλώδια που θα συνδέουν την Κρήτη με την Αττική και των σταθμών ηλεκτροδίων σε Κρήτη και Αττική.
  2. Η Nexans για το δεύτερο τμήμα, το οποίο αφορά το δεύτερο υποβρύχιο καλώδιο.
  3. Οι εταιρίες Ελληνικά Καλώδια – ΝΚΤ για το τρίτο τμήμα, το οποίο αφορά τα υπόγεια καλωδιακά τμήματα που θα συνδέσουν τους σταθμούς μετατροπής σε Κρήτη και Αττική με τα υποβρύχια καλωδιακά τμήματα.
  4. Η Prysmian για το τέταρτο τμήμα, το οποίο αφορά τη μελέτη, την προμήθεια και την εγκατάσταση οπτικών ινών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου της διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής αγγίζει το 1 δισ. ευρώ και το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωσή του στο τέλος του 2022.

Το έργο, όταν ολοκληρωθεί, πέρα από την ασφάλεια εφοδιασμού που θα παρέχει στην Κρήτη, θα οδηγήσει και σε μείωση των χρεώσεων για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) κατά 326.000.000 ευρώ τον πρώτο χρόνο και κατά 400.000.000 ευρώ ετησίως τα επόμενα 20 χρόνια.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ