Ευρωπαϊκή «κόκκινη κάρτα» για (μη) πρόοδο έργων – Θα ζητήσει πίσω 180.000.000€!

Must Read

Τις συνεχείς καθυστερήσεις στην υπογραφή συμβάσεων ή στην προώθηση των διαγωνισμών σε σειρά νέων έργων, όπως η γραμμή 4 του μετρό Αθήνας, ο οδικός άξονας Πάτρα – Πύργος, το τμήμα Άκτιο – Αμβρακία και η προμήθεια νέων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επισημαίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση μεταμνημονιακής εποπτείας.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι καθυστερήσεις οφείλονται, μεταξύ άλλων, στις παράλογα υψηλές εκπτώσεις και στις περιορισμένες δυνατότητες των κατασκευαστών!

Δείτε επίσης: Έκθεση Κομισιόν: «Ναι» σε ελάφρυνση του χρέους με… αγκάθι τα δημόσια οικονομικά

Στον τομέα των logistics επισημαίνονται τα προβλήματα στους διαγωνισμούς παραχώρησης του εμπορευματικού συγκροτήματος στο Θριάσιο, που παραμένει αναξιοποίητο εδώ και δεκαετίες.

Όπως αναφέρεται, ούτε η σύμβαση παραχώρησης του εμπορευματικού κέντρου έχει ενεργοποιηθεί, έπειτα από παρέμβαση της Κομισιόν, ούτε ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της υπόλοιπης έκτασης του συγκροτήματος προχωρά.

Η έκθεση βέβαια αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε τη διαδικασία ανάκτησης περίπου 180.000.000 ευρώ κοινοτικών κονδυλίων με τα οποία είχε χρηματοδοτήσει τα έργα στο Θριάσιο υπό την προϋπόθεση ότι θα παραχωρηθεί μέχρι τον περασμένο Μάρτιο σε ιδιώτη επενδυτή. Κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This