Νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ με τουλάχιστον 45.000 θέσεις εργασίας στις αρχές του νέου χρόνου

Must Read

Νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ προκηρύσσει το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ είναι:

Πρόγραμμα κοινωφελούς για 35.000

Μέσα στον επόμενο μήνα θα βγει η προκήρυξη του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 35.000 άνεργους σε όλους τους Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας της Χώρας, καθώς και σε 37 Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα τοποθετηθούν στις θέσεις τέλος Ιανουαρίου του 2020.

Ειδικότερα το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε μακροχρόνια ανέργους και ιδίως σε αυτούς που ανήκουν σε μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Η απασχόληση θα είναι διάρκειας οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα η οποία θα παρέχεται με την μορφή έργων με συγκεκριμένα παραδοτέα.
Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως τα 546 ευρώ.
Για τη διευκόλυνση της επανένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, το νέο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας περιλαμβάνει και δράσεις κατάρτισης.

Πυροπροστασία

Δεν θα δοθεί τελικά παράταση στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 5.066 ωφελουμένων για την αντιπυρική προστασία των δασών, ωστόσο θα βγει τον Μάιο προκήρυξη για νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την προστασία των δασών.
Ειδικότερα, προβλέπεται η πρόσληψη περίπου 5.000 ανέργων στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Η τοποθέτηση ανέργων αφορά εργασία διάρκειας οκτώ μηνών στην προστασία των δασών. Θα υπάρχει διαδικασία μοριοδότησης, από την οποία θα προκύπτουν οι τελικοί ωφελούμενοι, μέσα από το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πρόγραμμα για 5.500 πτυχιούχους

Στην δημιουργία νέου προγράμματος ανάλογου με αυτό των 5.500 πτυχιούχων στους δημόσιους φορείς που τρέχει τώρα αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας.
Πάντως οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα ζητούν την παράταση των συμβάσεων του Ειδικού προγράμματος απασχόλησης για 5.500 άνεργους πτυχιούχους ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ηλικίας 22-29 ετών, σε Υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς που λήγει στις αρχές του 2020.

Οι εργαζόμενοι του ειδικού αυτού προγράμματος, όπως καταγγέλλουν υπηρετούν σε υπηρεσίες όπως EKEA, ΕΦΚΑ, Περιφερειακό Υποκατάστημα Μισθωτών, Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία, Περιφερειακή Διεύθυνση Μη Μισθωτών, Αποκεντρωμένη Διοίκηση/Τμήμα Διεύθυνσης Υδάτων, ΟΑΕΔ, Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, κ.ά., σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This