Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Τέλος του έτους το επίδομα θέρμανσης – Τι είπε ο Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ, συνταξιούχους, φορολοταρία

Την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στο τέλος του έτους και την πιθανότητα ενός επιπλέον κονδυλίου τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όσον αφορά τα αναδρομικά, ο κ. Σταϊκούρας είπε «ότι θα τα πληρώσουμε λαμβάνοντας υπόψιν τις δημοσιονομικές προτεραιότητες και το δημοσιονομικό περιθώριο. Όσον αφορά το ύψος των αναδρομικών, αυτό θα το δούμε».

Διαβάστε ακόμη: Άνοιξε η εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης! Βήμα-βήμα η αίτηση και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα

Σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα, ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι την εβδομάδα αυτή θα βγει η απόφαση για το μέρισμα. Θα δοθεί σε συγκεκριμένες ευάλωτες ομάδες, σε χρήμα και στο χέρι και δεν θα είναι μόνιμου χαρακτήρα».

Σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι «για την ώρα έχουμε μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μέχρι τώρα 22%. Έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά 30%. Εκτιμούμε ότι θα μειώσουμε τον ΕΝΦΙΑ. Τον Μάιο του 2020 θα έχουμε εικόνα για το πόσο θα μειώσουμε περαιτέρω τον ΕΝΦΙΑ».

«Θα διατηρηθεί το κονδύλι για τους συνταξιούχους»

Όσον αφορά την 13η σύνταξη, ο υπουργός Οικονομικών είπε «ότι θα διατηρηθεί το κονδύλι των 800 εκατομμυρίων για τους συνταξιούχους».

Επιπλέον, αποκάλυψε ότι στο φορολογικό νομοσχέδιο «θα εξαιρούνται από την υποχρέωση των ηλεκτρονικών δαπανών και τα ποσά που καταβάλλονται για διατροφή διαζυγίου, αλλά και τις δωρεές προς το Δημόσιο και τα ιδρύματα», συμπληρώνοντας ότι «θα περιλαμβάνει και διατάξεις για τα ηλεκτρονικά βιβλία και ηλεκτρονική τιμολόγηση».

Τέλος, για την φορολοταρία ο κ.Σταϊκούρας είπε «ότι αυτή δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Θα προχωρήσουμε σε μια νέα φορολοταρία, όπου θα δίνουμε παροχές σε είδος, όπως αυτοκίνητα, κάρτες απεριορίστων διαδρομών σε λεωφορεία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ