Θα διαγραφούν οι οφειλές έως 10€ από 500.000 φορολογουμένους

Must Read

Τα χρέη φυσικών και νομικών προσώπων στο Δημόσιο έως 10 ευρώ σβήνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Το μέτρο αφορά περισσότερους από 500.000 φορολογουμένους, οι οποίοι σήμερα χρωστούν έως 10 ευρώ και πλέον θα ανακτήσουν τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής ενημερότητας.

Παράλληλα, αποφορτίζεται η φορολογική διοίκηση από το γραφειοκρατικό κόστος για την παρακολούθηση των οφειλών αυτών. Προς την κατεύθυνση αυτή εφαρμόζεται και η περιοδική διαγραφή μικροοφειλών συνολικής αξίας έως 1 ευρώ ανά φορολογούμενο.

Με το σχέδιο νόμου παρέχεται, επίσης, η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαγράφουν ποσά ληξιπρόθεσμων οφειλών από πελάτες τους, συνολικού ύψους έως 300 ευρώ ανά οφειλέτη, χωρίς να απαιτείται να έχουν εξαντλήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες για την είσπραξή τους, δεδομένου ότι, στην πλειονότητα των περιπτώσεων, το κόστος της διαδικασίας είναι υψηλότερο από το ύψος της οφειλής.

Τέλος, επιστρέφεται ή διαγράφεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης, που βεβαιώθηκε για τα κρασιά, τα οποία μέχρι και την τελευταία ημέρα ισχύος του ΕΦΚ (31/12/2018) δεν είχαν διατεθεί στην κατανάλωση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This