Αντικειμενικές: Αυξάνονται οι φόροι στα ακίνητα σε περισσότερες από 3.000 περιοχές

Must Read

Το 2020 θα εκτοξευθούν οι φόροι για τα ακίνητα σε περισσότερες από 3.000 περιοχές σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς μέχρι τον Μάιο του επόμενου χρόνου θα ενταχθούν για πρώτη φορά στις ζώνες των αντικειμενικών αξιών.

Συνολικά, μέχρι στιγμής εκτός συστήματος είναι περίπου 7.000 περιοχές. Σκοπός της ένταξης αυτής είναι οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί, καθώς μέχρι στιγμής καταβάλλουν ένα συμβολικό τίμημα τόσο για τους φόρους και όσο και για τον ΕΝΦΙΑ, αφού η φορολογητέα αξία υπολογιζόταν από τις ΔΟΥ με συγκριτικά στοιχεία.

Δείτε επίσης: Οι κακοπληρωτές εργοδότες θα τρώνε «πόρτα» από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ

Με την ένταξη τους στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, οι ιδιοκτήτες στην πλειονότητα τους καλούνται να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη», καθώς ο κύριος φόρος του ΕΝΦΙΑ είναι μόλις ένα ευρώ ανά στρέμμα και αυξομειώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε οικοπέδου, ενώ όσοι διαθέτουν αγροτεμάχια θα πληρώσουν περισσότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει στις βασικές προτεραιότητες για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους να ενταχθεί στις αντικειμενικές περίπου το 50% του συνόλου των περιοχών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This