Τετάρτη 28/7/2021

Αντικειμενικές: Αυξάνονται οι φόροι στα ακίνητα σε περισσότερες από 3.000 περιοχές

Το 2020 θα εκτοξευθούν οι φόροι για τα ακίνητα σε περισσότερες από 3.000 περιοχές σύμφωνα με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς μέχρι τον Μάιο του επόμενου χρόνου θα ενταχθούν για πρώτη φορά στις ζώνες των αντικειμενικών αξιών.

Συνολικά, μέχρι στιγμής εκτός συστήματος είναι περίπου 7.000 περιοχές. Σκοπός της ένταξης αυτής είναι οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί, καθώς μέχρι στιγμής καταβάλλουν ένα συμβολικό τίμημα τόσο για τους φόρους και όσο και για τον ΕΝΦΙΑ, αφού η φορολογητέα αξία υπολογιζόταν από τις ΔΟΥ με συγκριτικά στοιχεία.

Δείτε επίσης: Οι κακοπληρωτές εργοδότες θα τρώνε «πόρτα» από την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ

Με την ένταξη τους στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών, οι ιδιοκτήτες στην πλειονότητα τους καλούνται να βάλουν «βαθιά το χέρι στην τσέπη», καθώς ο κύριος φόρος του ΕΝΦΙΑ είναι μόλις ένα ευρώ ανά στρέμμα και αυξομειώνεται ανάλογα με τα χαρακτηριστικά κάθε οικοπέδου, ενώ όσοι διαθέτουν αγροτεμάχια θα πληρώσουν περισσότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Οικονομικών έχει θέσει στις βασικές προτεραιότητες για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους να ενταχθεί στις αντικειμενικές περίπου το 50% του συνόλου των περιοχών.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ