Ανοιχτό ενδεχόμενο για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Must Read

Πιθανότητες για μεγαλύτερο κοινωνικό μέρισμα από το αναμενόμενο έδωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που όμως παρέπεμψε στο οικονομικό επιτελείο χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα με τις… ευχές της Εφορίας!

Επαναλαμβάνοντας εισαγωγικά όσα έχει πει επί του θέματος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι δηλαδή ως το τέλος της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο θα οριστικοποιήσει την εισήγησή του, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι όσο περνούν οι μέρες μπορεί να αυξάνονται και τα περιθώρια.

Μακάρι το οικονομικό επιτελείο να έχει το περιθώριο για μια καλύτερη εισήγηση, ευχήθηκε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, με την ταυτόχρονη υπόμνηση ότι η κυβέρνηση δεν έχει πει πόσα χρήματα θα διαθέσει, αντιθέτως έχει γνωστοποιήσει πόσοι περίπου θα είναι οι δικαιούχοι του μερίσματος.

Η δεξαμενή των 250.000 δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης αναμένεται να είναι αυτή από την οποία θα ανακύψουν και οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος.

Το κοινωνικό μέρισμα υπολογίζεται από 500 έως και 1000 ευρώ, εφόσον το σχετικό κονδύλι είναι στα 150 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, τα ποσά των καταβολών δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν όταν οριστικοποιηθεί το διαθέσιμο κονδύλι.

Τι είπε σχετικά ο υφυπουργός Οικονομικών

Η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους δικαιούχους θα γίνει πριν από τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε ότι οι δικαιούχοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση σε περίπτωση που οι Αρχές δεν γνωρίζουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι τρεις κοινωνικές ομάδες που θα λάβουν το επίδομα θα είναι οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Η επιλογή των μακροχρόνια ανέργων που θα λάβουν την έκτακτη ενίσχυση το ύψος της οποίας θα φτάνει στα 1000 ευρώ, όπως ανέφερε ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι θα γίνει με ένα «έντονα κοινωνικό κριτήριο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This