13-7-2020

Από 17 Δεκέμβρη ανοίγει η εφαρμογή για το κοινωνικό μέρισμα

Στις 17 του μηνός θα ανοίξει η εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ για την υποβολή των αιτήσεων των Δικαιούχων για το Κοινωνικό Μέρισμα, όπως προανήγγειλε σήμερα το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 26 Δεκεμβρίου, ενώ από τις 27 του μηνός θα αρχίζουν να πιστώνονται τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Όλα τα χρήματα θα έχουν πιστωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, το Κοινωνικό Μέρισμα των 700 ευρώ θα καταβληθεί συνολικά σε 250.000 νοικοκυριά, ενώ το προς διανομή ποσό ανέρχεται στα 175 εκατομμύρια ευρώ.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες Πέμπτη και ψηφίζεται σήμερα με το φορολογικό νομοσχέδιο.

Όσον αφορά την τροπολογία με την οποία προωθείται μείωση του ΦΠΑ σε φάρμακα βαρύτατων ασθενειών από το 13% στο 6% και κατάργηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης σε αυτοκίνητα πολυτέκνων, αναμένεται να ψηφιστούν σήμερα.

Ο κ. Σταϊκούρας είπε, επίσης, ότι η ανακοίνωση για τους δικαιούχους έγινε την Πέμπτη, διότι έπρεπε να εξαντληθούν όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια και να πάρουν μέρισμα περισσότεροι.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ