Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα δανείζεται με φθηνότερο επιτόκιο από ότι η Αμερική»

Must Read

Για εντυπωσιακή επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στον δρόμο της ανάπτυξης, έκανε λόγο ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 21o Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στο δείπνο της βράβευσης του επενδυτή John Paulson, ο Αμερικανός υπουργός απέδωσε εύσημα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η φιλοεπενδυτική πολιτική που έχει υιοθετήσει, συνέβαλε καθοριστικά στην επίτευξη αυτής της επιτυχίας.

Δείτε επίσης: Ειδική επιτροπή προσλήψεων και αλλαγές σε κινητικότητα, μετατάξεις και αποσπάσεις!

Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της οικονομίας, τονίζοντας, όμως, ότι η Αθήνα πρέπει να παραμείνει προσηλωμένη στη μεταρρυθμιστική προσπάθεια.

Σχετικά με το επιτόκιο δανεισμού, ο κ. Ρος διερωτήθηκε: «Ποιος θα φανταζόταν ότι το κρατικό χρέος της Ελλάδας θα εμπορευόταν με χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της Ολλανδίας; Ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι η Ελλάδα δανείζεται τώρα με φθηνότερο επιτόκιο από ότι οι ΗΠΑ».

Αναφορικά με την αύξηση στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ελλάδα, ο Αμερικανός υπουργός είπε ότι αυτή κινείται στο 1,8%, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη. Σχετικά με το επόμενος έτος, υπενθύμισε ότι ακόμα και το ΔΝΤ που έχει πιο συντηρητικές προβλέψεις εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα αγγίξει το 2,3%, λέγοντας ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ιδιαίτερα καλός για τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Μάλιστα, χαρακτήρισε εντυπωσιακές αυτές τις αναπτυξιακές επιδόσεις με δεδομένο ότι η ελληνική οικονομία κουβαλάει ακόμα το βάρος των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων που βρίσκονται στο 3,5%.

Υπό αυτό το πρίσμα, υπενθύμισε ότι τα άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ αντιμετωπίζουν δυσκολίες όσον αφορά την ανάπτυξη, παρά την τόνωση που έχουν λάβει οι οικονομίες τους, λόγω των μεγάλων πρωτογενών ελλειμμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This