Σταϊκούρας: Δυνατή μια νέα πρόωρη αποπληρωμή κι άλλου μέρους των δανείων του ΔΝΤ

Must Read

Την πρόωρη αποπληρωμή και άλλων δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) το 2020 εξετάζει η χώρα μας προκειμένου να απαλλαχθεί από το χρέος της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι δυνατή μία νέα πρόωρη αποπληρωμή και άλλου μέρους των δανείων του ΔΝΤ το 2020», είπε, προσθέτοντας ότι «η νέα πρόωρη αποπληρωμή θα πρέπει να φθάνει έως ένα συγκεκριμένο ποσό που θα επιτρέπει στο ΔΝΤ να διατηρήσει την παρουσία του στην Ελλάδα έως το τέλος της περιόδου μεταμνημονιακής εποπτείας».

Όσον αφορά τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το θέμα θα συζητηθεί με τους επίσημους δανειστές το επόμενο έτος, καθώς «οι συνθήκες θα ωριμάζουν».

«Εφικτή η μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα»

«Είναι εφικτό ενόσω προχωρούμε με συνεκτικό και συνετό τρόπο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «πρώτα πρέπει να τους πείσουμε (τους δανειστές) ότι οι στόχοι πρέπει να χαμηλώσουν».

Το ταμειακό απόθεμα των περίπου 30 δισ. ευρώ, επιτρέπει στη χώρα μας να μην χρειάζεται επιπλέον πόρους για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της για το επόμενο έτος, αναφέρει το Reuters. Ο κ. Σταϊκούρας, όμως, δήλωσε ότι πρέπει να διατηρήσει την παρουσία της στις κεφαλαιαγορές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This