Πέφτουν οι τιμές στα χειμερινά θέρετρα και ανεβαίνουν στις περιοχές που θα περάσει το μετρό

Must Read

Μείωση τιμών καταγράφεται σε δημοφιλή χειμερινά θέρετρα της χώρας, την ώρα που παίρνουν την ανιούσα οι τιμές των ακινήτων σε περιοχές της Αττικής απ’ όπου θα περάσει η νέα γραμμή μετρό.

Σύμφωνα με την ομάδα ανάλυσης δεδομένων τιμών ακινήτων του Spitogatos.gr, οι τιμές των ακινήτων σε αρκετούς ελληνικούς χειμερινούς προορισμούς παρουσίασαν μείωση τον τελευταίο χρόνο, αν και οι τιμές πώλησης ακινήτων έχουν αυξητικές τάσεις σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Αράχοβα, όπου, αν κάποιος επιθυμεί να αγοράσει ακίνητη περιουσία, θα χρειαστεί να δαπανήσει σχεδόν 5% λιγότερα χρήματα σε σχέση με το 2018. Στα Καλάβρυτα, που αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες Αθηναίους, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση, της τάξης του 6,3%, στις τιμές πώλησης ακινήτων. Πτώση των τιμών παρατηρήθηκε επίσης στο Μέτσοβο (3,8%), στην Αμφίκλεια (3,4%), την Ελάτη (3,3%), στα Ζαγοροχώρια, στο Πάπιγκο (2,6%) και το Πήλιο (1,9%). Εξαίρεση αποτελούν η ευρύτερη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας, όπου καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση των τιμών προσφοράς, της τάξης του 21,1%, ο Άγιος Αθανάσιος Πέλλας με αύξηση 7,5%, το Καρπενήσι με 3,8% και η Ορεινή Αρκαδία 2,2%.

Την ίδια στιγμή, η κατασκευή της γραμμής 4 του μετρό δημιουργεί ένα νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων της Αθήνας. Στις περιοχές από τις οποίες θα περάσει παρατηρείται μια σταθερά αυξητική τάση στην αξία των ακινήτων. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η περιοχή του Γουδή, καθώς καταγράφηκε αύξηση της τάξης του 57,7%, συγκριτικά με το 2018, στη μέση τιμή προσφοράς ανά τετραγωνικό. Ακολουθούν η Αλεξάνδρας (Μουστοξύδη, Λόφος Φινοπούλου, Γκύζη) με αύξηση 44,4% (1.104 ευρώ/τ.μ.), τα Εξάρχεια (Μουσείο, πλατεία Εξαρχείων) με αύξηση 39,9% (1.489 ευρώ/τ.μ.) και τα Ιλίσια με +39,5% (1.346 ευρώ/τ.μ.).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This