Τετάρτη 16/6/2021

Παράταση στην προθεσμία δηλώσεων για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

Την υπόσχεσή του να παρατείνει την προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τα κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κράτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης (Τάκης) Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανακοίνωσε μέσω του υπουργείου ότι «θα αναλάβει πρωτοβουλία για να δοθεί νομοθετικά παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2020 στην προθεσμία υποβολής δηλώσεων, η οποία έληγε αύριο 31 Δεκεμβρίου 2019». Παράλληλα, μέσω της ανακοίνωσης δεσμεύεται ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα μόνιμης επίλυσης του προβλήματος αυτού, όπως άλλωστε είχε κάνει και πριν μερικές μέρες σε συνάντησή του με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

Τότε, ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς, και ο Αναστάσιος Βάππας, μέλος του Δ.Σ. της, είχαν θέσει στον υπουργό τα εκκρεμή θέματα και αιτήματά τους όσον αφορά τις οφειλές ιδιοκτητών ακινήτων προς τους Δήμους και την απαλλαγή των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων από τα δημοτικά τέλη.

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τις οφειλές από διαφορές δηλωμένων επιφανειών ακινήτων, που βεβαιώθηκαν με οικειοθελή προσέλευση των ενδιαφερομένων, σύμφωνα με τη ρύθμιση της προϊσχύσασας νομοθεσίας, ο κ. Θεοδωρικάκος είχε δηλώσει ότι για λόγους ισονομίας των πολιτών και ιδιαίτερα των συνεπών, δεν επρόκειτο να ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους Δήμους.

Όσον αφορά το θέμα της παράτασης, είχε δεσμευτεί ότι θα την έδινε και πράγματι την ανακοίνωσε σήμερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ