Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021

Κοινωνικό μέρισμα – επίδομα θέρμανσης: 271.000.000€ «ζέσταναν» τις τσέπες χιλιάδων δικαιούχων

«Ζεστάθηκαν» οι τσέπες χιλιάδων δικαιούχων, καθώς αργά το απόγευμα της Δευτέρας πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, τα χρήματα από το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα, αλλά και από το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης.

Συνολικά, δόθηκαν στους πολίτες περίπου 271 εκατ. ευρώ, ενώ όσον αφορά στις ενστάσεις των αιτούντων που δεν έλαβαν έγκριση για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα εξεταστούν όλες και, μέσα σε σύντομο διάστημα, θα λάβουν το κοινωνικό μέρισμα.

Για το λόγο αυτό, η πλατφόρμα με τις αιτήσεις θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

Διαβάστε επίσης: Παράταση μέχρι 15 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Αναλυτικά οι ομάδες πολιτών που ωφελούνται από το κοινωνικό μέρισμα:

  • Οικογένειες με 4 ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έτους 2018 έως 20.000 ευρώ.
  • Νοικοκυριά με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και τουλάχιστον ένα ή περισσότερα εξαρτώμενα τέκνα και με ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως και 15.000 ευρώ. Στην κατηγορία αυτή θα περιληφθούν και οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
  • Νοικοκυριά στα οποία και οι δύο σύζυγοι ή και τα δύο μέρη συμφώνου συμβίωσης είναι βραχυχρόνια άνεργοι και έχουν συνολικό ετήσιο φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα έως 15.000 ευρώ. Και σ’ αυτήν την κατηγορία θα περιληφθούν οι μονογονεϊκές οικογένειες που εκπληρώνουν τις προϋποθέσεις.
  • Οικογένειες στις οποίες ένα τουλάχιστον μέλος ενήλικο ή ανήλικο είναι άτομο με αναπηρία (ΑμεΑ).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ