Στις «ράγες» η επέκταση της έκτης προβλήτας του ΟΛΘ

Must Read

Μία ανάσα πριν από την εκπνοή του 2019 δημοσιεύτηκε η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το πρώτο στάδιο του διαγωνισμού, με αντικείμενο την ανάδειξη αναδόχου για την επέκταση της 6ης προβλήτας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ένα έργο ενδεικτικού προϋπολογισμού υποβολής προσφορών 130.000.000 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2020 και μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτού του πρώτου σταδίου η Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) Α.Ε. αναμένεται να διαβιβάσει στις προεπιλεγείσες εργοληπτικές εταιρίες την πρόσκληση υποβολής δεσμευτικών προσφορών για να συμμετάσχουν στο δεύτερο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας, που αφορά την εκτέλεση και την ολοκλήρωση του έργου.

Δείτε επίσης: Μαστίγιο για τους εργαζομένους, καρότο για τις επιχειρήσεις φέρνει το 2020

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο, το εν λόγω έργο αποτελεί το σημαντικότερο μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων τις οποίες ανέλαβε η ΟΛΘ Α.Ε. Ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φακέλων του πρώτου σταδίου έχει οριστεί η 7η Φεβρουαρίου, ενώ η ενδεικτική προθεσμία για το δεύτερο στάδιο λήγει τον Απρίλιο του 2020.

Το έργο περιλαμβάνει τουλάχιστον τις παρακάτω εργασίες: Πρώτον, την κατασκευή ενός νέου επιπρόσθετου κρηπιδότοιχου ως ευθείας προέκτασης του ήδη υφισταμένου κρηπιδότοιχου 26, με ελάχιστο συνεχές μήκος 440 μ., εκ των οποίων τα 400 μ. τουλάχιστον θα παρέχουν ελάχιστο βάθος -17,60 μέτρων από τη Μέση Στάθμη της Θάλασσας (ΜΣΘ), και δεύτερο, την κατασκευή επιπρόσθετου χερσαίου χώρου πλάτους τουλάχιστον 300 μ., παράλληλα με τον πιο πάνω νέο κρηπιδότοιχο.

Τρίτο έργο, επίσης πολύ σημαντικό, η εκτέλεση όλων των συμπληρωματικών έργων υποδομής που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του νέου κρηπιδότοιχου και του αντίστοιχου χερσαίου χώρου, συμπεριλαμβανομένων της βυθοκόρησης του διαύλου ναυσιπλοΐας και του κύκλου ελιγμών των πλοίων με ελάχιστο βάθος -17,60 μ. από ΜΣΘ, των δαπέδων του χερσαίου χώρου, καθώς και των απαραίτητων δικτύων επικοινωνιών και υπηρεσιών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This