Στο «τραπέζι» 15.000.000 ευρώ από το Πράσινο ταμείο για την απαλλοτρίωση ακινήτων

Must Read

Νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Πράσινο Ταμείο, συνολικού προϋπολογισμού 15.000.000 ευρώ, για την απαλλοτρίωση ακινήτων τα οποία είναι χαρακτηρισμένα κοινόχρηστοι χώροι και δεν ανήκουν στο Δημόσιο.

Σκοπός του προγράμματος «Απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στις πόλεις 2019» είναι η χρηματοδότηση των δήμων για την απόκτηση αμιγώς κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου που προβλέπονται σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια, με ιδιαίτερη πολεοδομική σημασία και των οποίων η εξασφάλιση αποζημίωσης έχει επείγοντα χαρακτήρα.

Οι δήμοι μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματά τους συμπληρώνοντας το Ειδικό Εντυπο Συμμετοχής που αναρτάται με την παρούσα ανακοίνωση υποβολής προτάσεων, όπου αναφέρονται αναλυτικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δείτε επίσης: Φορολογική ενημερότητα ακόμα και χωρίς εξόφληση οφειλών προς το δημόσιο

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 31 Αυγούστου 2020, τα αιτήματα των ΟΤΑ θα πρέπει να αφορούν ώριμες απαλλοτριώσεις σε τεχνικό και οικονομικό επίπεδο, ενώ θα αξιολογούνται ως προς το κριτήριο της πολεοδομικής και κοινωνικής συμβολής της απόκτησης του αιτούμενου κοινόχρηστου χώρου.

Σημειώνεται ότι το Πράσινο Ταμείο καταβάλλει μόνο το ποσό που αντιστοιχεί αποκλειστικά στα βάρη των δήμων -και όχι των παρόδιων ιδιοκτητών- για την απόκτηση ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου, όπως πλατείες, άλση, παιδικές χαρές, χώροι στάθμευσης.

Επίσης, δεν εμπίπτουν στους στόχους του προγράμματος και δεν θα εξετάζονται αιτήματα που αφορούν ειδικά τη διάνοιξη δρόμων, πεζοδρόμων κ.λπ. (υλοποίηση ρυμοτομίας), ενώ δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το Πράσινο Ταμείο κοινωφελείς χώροι, όπως οι προοριζόμενοι για σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αθλητικούς χώρους κ.ά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This