Τετάρτη, 21 Απρ 2021

Ο Καλλιάνος ζητά να αλλάξει σε κακούργημα η κακοποίηση των ζώων 

Με αφορμή τον φρικτό βασανισμό του σκύλου από τον ιδιοκτήτή του στην Κρήτη, είδηση που συγκλόνισε το πανελλήνιο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος ζητά πιο αυστηρό νομικό πλαίσιο.

Ο ιδιοκτήτης 55χρονος Χ.Α. που εξαφανίστηκε προκειμένου να γλιτώσει την διαδικασία του αυτοφώρου, παραμένει άφαντος τη στιγμή που πλήθος κόσμου κραυγάζει για παραδειγματική τιμωρία.

Η Ελλάδα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων

Φιλοζωικές οργανώσεις επιμένουν χρόνια τώρα ότι το νομικό πλαίσιο για κακοποίηση ζώων που ώς τώρα αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα, πρέπει επιτέλους να αλλάξει και να μετατραπεί σε κακούργημα. Πρόταση την οποία μετέφερε με ερώτησή του στη Βουλή ο κ. Καλλιάνος:

«Η Ελλάδα δυστυχώς βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κακοποίησης ζώων, παρά τις βελτιώσεις στην νομοθεσία που προβλέπουν αυστηρότερες κυρώσεις από παλαιότερα. Αναμφίβολα έχουν γίνει πολλά βήματα στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, όμως η παραδειγματική τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα είναι απαραίτητη προκειμένου να εμπεδωθεί η βούληση της πολιτείας για μηδενική ανοχή σε τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα» τόνισε ο βουλευτής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ