Τσάμπα τα επικοινωνιακά γυρίσματα του πρωθυπουργού! Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την άρση πατέντας των εμβολίων

Τελικά η κυβέρνηση ποιους υποστηρίζει; Τον λαό ή τις φαρμακοβιομηχανίες;

Must Read

Αμέσως μετά την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να αρθούν οι πατέντες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, παρακολουθήσαμε στην πολιτική σκηνή ένα σίριαλ με τίτλο «Γίνεται της πατέντας» καθώς πρωθυπουργός και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταύρωσαν τα ξίφη τους, υποστηρίζοντας εκατέρωθεν ότι ήταν εκείνοι που έκαναν πρώτοι την συγκεκριμένη πρόταση.

Παρά το γεγονός μάλιστα ότι υπήρχε το επίμαχο βίντεο από τη Βουλή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χλευάζει την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα κάνοντας λόγο για… εμβολιόδεντρα, η επικοινωνιακή ομάδα στο Μαξίμου έσπευσε να τα «γυρίσει» παρουσιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση, ως αρχική ιδέα του πρωθυπουργού.

Οι πολίτες μπερδεύτηκαν, ωστόσο όπως υποστήριξε η κυβέρνηση, η συγκεκριμένη πρόταση η οποία σίγουρα είναι προς όφελος της κοινωνίας, δεν μπορεί να υποστηριχτεί από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Καταψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ

Τελικά στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου η τροπολογία που για την άρση των πατεντών, εγκρίθηκε με 468 ψήφους υπέρ 63 κατά και 162 αποχές. Την τροπολογία στήριξαν οι Σοσιαλιστές και οι «Πράσινοι» ενώ η Δεξιά και η Ακροδεξιά την καταψήφισαν. Ανάμεσα σε αυτούς και οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας οι οποίοι παρά τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το εμβόλιο θα πρέπει να κηρυχθεί παγκόσμιο δημόσιο αγαθό… τελικά οι ευρωβουλευτές της ΝΔ απ’ ότι φάνηκε διαφώνησαν.

Με καυστική ανάρτηση ο Νάσος Ηλιόπουλος σημειώνει ότι η κυβέρνηση αντί να στηρίζει τη δημόσια υγεία, στηρίζει τελικά τα κέρδη των πολυεθνικών: «Τελικά ο κ Μητσοτάκης στηρίζει την συγκεκριμένη πρόταση, όπως υποστήριζαν μετά την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ, ή επέστρεψε στην θέση του για τα εμβολιόδεντρα; Για άλλη μια φορά η ΝΔ επιλέγει αντί να στηρίξει τη δημόσια υγεία και τον αγώνα για να νικήσει η ζωή, να στηρίξει τα κέρδη των πολυεθνικών του φαρμάκου» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This