Θλιβερή η εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Πρωτοφανής κατήφορος ενδοτισμού

Must Read

Θα μείνει στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός που διαφήμισε την Volkswagen και δεν είπε κουβέντα για το παράνομο Τουρκολιβυκό μνημόνιο και το ευρωπαϊκό κεκτημένο αναφορικά με το Κυπριακό! Ειδικά τη στιγμή που η Τουρκία έχει επιτύχει την ανάρτηση του παράνομου μνημονίου με την Λιβύη στον ΟΗΕ, το ατόπημα του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι συντριπτικό.

Διαβάστε ακόμα: «Ζούμε με την απειλή του casus belli»: Τι είπε ο Μητσοτάκης από το βήμα του ΟΗΕ για την Τουρκία (video)

Θλιβερή λοιπόν η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, από κάθε άποψη, στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ξεκινάμε από το σκηνικό: Μίλησε σε μία σχεδόν άδεια αίθουσα και μέσα σε παγερό κλίμα, δείγμα της αδιαφορίας που έδειξαν όλοι ηγέτες απέναντι του. Άλλωστε, δεν είδε και κανέναν εκτός από τον Γεωργιανό ομόλογό του, πριν την ομιλία.

Πέραν τούτου, έχασε τον χρόνο του σε κοινοτοπίες, που του είναι οικείες όταν δεν ξέρει τι να πει.

Και τώρα ερχόμαστε στα πιο σημαντικά που αφορούν την Ελλάδα και την Κύπρο: Για τα εθνικά μας θέματα διέπραξε ξανά το έγκλημα να μιλήσει για «θαλάσσιες ζώνες» στον πληθυντικό, που μας επαναφέρει στις «γκρίζες ζώνες» της σκοτεινής εποχής Σημίτη. Και μόνον ο όρος «θαλάσσιες ζώνες», περιλαμβάνει όλες τις «ζώνες» και μαζί και την αιγιαλίτιδα ζώνη! Γι’ αυτό άλλωστε δεν τολμάει να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη ακόμη και εκεί που δεν ισχύει το Casus Belli, δηλαδή σε Κρήτη κλπ. Επιτρέποντας έτσι την «πολιορκία» του νησιού από τις τουρκικές φρεγάτες.

Γι’ αυτό επίσης δεν τόλμησε να μιλήσει για το ανυπόστατο του τουρκολιβυκού μνημονίου, που είναι ακόμη και ευρωπαϊκό κεκτημένο, Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου του 2019. Την οποία και αυτή ουδέποτε επικαλείται! Η απώλεια αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, στην έδρα του ΟΗΕ, είναι μέγιστο ατόπημα. Διότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την μοναδική ευκαιρία να εκφράσει επίσημα την αντίθεσή της Ελλάδας στην ανάρτηση του παράνομου μνημονίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών!

Και ερχόμαστε στην Κύπρο. Αντίθετα από τον Νίκο Αναστασιάδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για το Κυπριακό εντελώς υποτονικά και χωρίς να κάνει καμιά αναφορά στο ευρωπαϊκό κεκτημένο. Δηλαδή, χωρίς αναφορά στις εγγυήσεις για την προστασία της κυριαρχίας της Κύπρου χωρίς στρατεύματα κατοχής και χωρίς εγγυήτριες δυνάμεις εκτός ΕΕ.

Με απλά λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προέβαλε τις εθνικές μας θέσεις για Ελλάδα και Κύπρο, που είναι συγκεκριμένες και κοινοποιημένες δημοσίως και διεθνώς επί προεδρίας Προκόπη Παυλόπουλου: Δηλαδή μία και μόνη διαφορά με την Τουρκία, η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ περί αυτήν.

Σε ό,τι δε αφορά την Κύπρο, μόνη λύση είναι η κυρίαρχη Κυπριακή Δημοκρατία και όχι «συνομοσπονδία» κατά το σχέδιο Ανάν και βεβαίως, λύση του κυπριακού χωρίς στρατεύματα κατοχής, χωρίς εποίκους και χωρίς εγγυήσεις τρίτων, εκτός ΕΕ. Δηλαδή της Τουρκίας και της Μεγάλης Βρετανίας

Ο ενδοτισμός δυστυχώς χαρακτήρισε άλλη μία σημαντική εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This